![]() |
Dünyanın İsmi En Zor Söylenen Gölü |
![]() |
![]() |
#1 |
börtücan
|
![]() Dünyanın İsmi En Zor Söylenen Gölü![]() ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ismini telaffuz etmek neredeyse imkansız ![]() Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimlerinden birine sahip olan "Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg " gölünün adı zaman zaman değiştirilmek istenmiş, ancak tepkiler nedeniyle bundan her seferinde vazgeçilmiş ![]() İsminde 15 "g" harfi bulunan göl ile ilgili çok sayıda şiir yazılmış, beste yapılmış ![]() ![]() "Telaffuz sorunu" nedeniyle pek çok kişinin "Webster" gölü diye adlandırdığı 'Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg"un Nipmuck Kızılderililerinin dilinde, "Sen kendi tarafında, ben kendi tarafımda balık avlayalım, ortada ise kimse avlanmasın" anlamına geldiği iddia ediliyor ![]() Çevre sakinleri, gölün isminin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınmasını istiyor, ancak rekorlar kitabında "en uzun göl ismi" kategorisinin bulunmadığı belirtiliyor ![]() Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki en uzun yer isminin de resmi kayıtlarda bulunan Bangkok'taki "krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug"a ait olduğu bildiriliyor ![]() :weight_lift2: :weight_lift2: :weight_lift2: :weight_lift2: :weight_lift2: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RaHaTSiZ
|
![]() ~~ oKuyamadım hakkaten :S hele Bangkok taki eyalet ismi Zzzz ßende ßizim mahaLLeye yeni ßi isim ßuLdum ßunu okuduktan sonra " sad daf adg a<fet wetga<dsg sdgdsgfesııoşj ıjhoıhhgyogftuf blıhpğjğpoıhjwsodb ayuvsuydb awnrfpwe rğoıanfasnbcd ıubcsuıasnbubd ubw bdawpıe aıjsdpoja pj" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
börtücan
|
![]() hayırlı ola bende mateye buldum da nasıl hitap edicem onu bilmiyorum sölim bak: başlıyorum,başlim mi? hade başlim :) sedfretkito akoma dergemo opela hakemo eskimo :) tam süper oldu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
börtücan
|
![]() kısaca eskimo :) bkz:vikipedi bulabilirsen bizede söle zira bizde çok merak etmekteyiz :img-tomato: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
RaHaTSiZ
|
![]() ~~ ßöyLE ßir eskimo türü yoq ^^ neySE Siz ZekiSiniz Yeni ßir Tür yarataRak Tarihin aLtın sayfaLarına Adınızı yazdırdınız TeßrikLEr ^^ ~~ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
RaHaTSiZ
|
![]() ~~ ßundan sonRA senin Adın " Zeka-ül zemßrek-i münevveraT-el cihan-ül semai Cevher" ~~ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
börtücan
|
![]() hımmmmmmmm o halde :wallbash: zekamın olanını da duvara vurmak suretiyle kaybetmiş bulunuyorum :wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash: artık çok hafifim zaten ağır geliodu:) :blink: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
börtücan
|
![]() o açıyı hesaplayacak kadar kaldığını sanmıyorum zira yaklaşık bi 15 dk dır vuruyorum bu arada sen kimsin,ben nerdeyim,adım ne,ne oldu ben ne için cevap yazıorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|