![]() |
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi ResimliZeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Resimli Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır Zeytinyağlı Taze Bakla yapımı Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri 600 gr ![]() Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı un 1 su bardağı oda sıcaklığında su Tuz 1 adet büyük boy kuru soğan 2 adet kesme şeker Zeytinyağlı Taze Bakla hazırlanışı Baklaları öncelikle temizce yıkayın ![]() ![]() Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun ![]() ![]() Baklaları ekleyin ![]() ![]() ![]() Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Baklaların boyutuna göre 50 -60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin ![]() ![]() Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|