Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl YapılırLahmacun – Malzemeler – İçindekiler Harcı için; 1 kg yağsız kıyma 1 kg domates 200 gr biber 1 yemek kaşığı salça 3 demet maydanoz 100 gr sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası karabiber tuz Hamuru için: 2 Su Bardağı Un 2 Çay Kaşığı Tuz 3 gr Kuru Maya Yarım Tatlı Kaşığı Toz Şeker 1/4 Su Bardağı Ilık Su 150 gr Yoğurt Harcı için; Maydanoz, sarımsak ve biberler doğrayın ve robotta kıyma haline getirin İçine kıymayıda koyup karıştırın![]() Hamuru için; Unu eleyin undan iki yemek kaşığını ayırıp kalanını iki çay kaşığı tuzu katıp karıştırın Unun ortasını havuz biçiminde açın Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın Elde ettiğiniz yumuşak hamuru yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın Hamuru iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın Her parçayı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın Açılan hamurlara harçtan koyarak yayın ve pişirin![]() ![]() Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
|