![]() |
Ekmek Üstü Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Üstü BonfileEkmek Üstü Bonfile ![]() Malzemeler 2 adet hamburger ekmeği 4 parça bonfile, kalın dilimlenmiş 1 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gr mantar, dilimlenmiş 3 diş sarımsak, kıyılmış 1 su bardağı beyaz şarap 1 adet kesme şeker 2 çorba kaşığı soya sosu 1 kutu krema tuz, karabiber Yapılışı Tarife başlamadan önce şunu belirtmem gerekir ki bu yemeği bir sonraki güne yemeği planlayın çünkü etlerin 1 gece dolapta sosta beklemesi lazım ![]() ![]() Teflon tavada yağı ısıtın ve mantarları pişirin ![]() ![]() ![]() Beyaz şarabı ekleyip ısıyı tekrar artırın ve şarap azalmaya başlayınca ateşi yine kısın ![]() Şekeri ve soya sosunu ilave edin ![]() ![]() Tuzunu kontrol edin, gerekirse ilave edin, soya sosu tuzlu olduğu için gerek bile kalmayabilir ![]() Fırını 180 derecede önceden ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu esnada etleri dolaptan çıkarıp ızgara yapmaya hazırlanın ![]() ![]() Afiyet olsun ! |
![]() |
![]() |
|