|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, makarnalarpilavlarpasta, tarifleri |
![]() |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriDeniz Mahsülleri Fırın Makarna (1 Kişilik) ![]() Malzemeler 15 gr somon balığı 5 adet dilimlenmiş zeytin 1 çay kaşığı fesleğen Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri Yarım domates 1 adet taze soğan Yeteri kadar tuz, beyaz biber 1 su bardağı beşamel sos Yarım çay kaşığı toz muskat 1/6 paket fıran makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı) 15 gr fener balığı 15 gr lüfer 1 su bardağı fesleğenli domates sos 1/6 bağ taze nane Yemeğin Yapılışı Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin ![]() ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriYıldız Şehriyeli Bulgur Pilavı ![]() Malzemeler : 2 su bardağı bulgur 1 kahve fincanı yıldız şehriye 1 kahve fincanı sıvı yağ 3 su bardağı kaynar su 1 adet tavuk bulyon Tuz Yapılışı : Tencereye sıvı yağı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet bal şeker olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPortakallı pilav ![]() Portakallı pilav KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 2 ![]() 1 su bardağı taze portakal suyu 2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı kuru üzüm 40 gr tereyağı Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() * Tereyağını tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriArpacık Soğanlı Pilav Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 1 kg Arpacık Soğan 2 Diş Karanfil Tuz Yemeğin Tarifi Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın ![]() ![]() Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriBADEMLI PILAV MALZEMELER 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci (Didiklenmiş tavuk ile beraber pişmiş pilav) 1/3 su bardağı badem içi (ince dövülmüş) 1/3 su bardağı soya yağı 1/3 su bardağı kadar ince şerit halinde dilimlenmiş havuç 1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış kırmızı biber 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Bir tavaya margarini koyup eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (6 kişilik) Her servis 233 kalori, 7 gr protein, 12 gr yağ, 27 gr karbonhidrat, 3 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 325 miligram sodyum içerir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTavuklu Fiyonk makarna Malzemeler: 1 paket fiyonk makarna 250 gr ![]() 1 kırmızıbiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak tuz, karabiber Hazırlanışı ![]() ![]() ![]() Makarna bol suda haslanır ve süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|