|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balık, böreğipasta, hamur, işleri, tarifleri |
Balık Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzemeler Yarım kg kefal 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan Yarım domates 5-6 adet mantar 1 çay kaşığı kuşüzümü 1 çay kaşığı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı domates suyu Tuz 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 2 adet yufka Yemeğin Tarifi Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın Pembeleşene dek kavurun![]() Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın Mantarları da ince dilimler halinde kesin Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin![]() 10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyerek, servis yapın![]() |
|
|
|