|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| böreği, hamur, hazırlanışı, işleri, tarifleri, tepsi, yapımıpasta |
Tepsi Böreği Hazırlanışı Yapımı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi Böreği Hazırlanışı Yapımı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTepsi Böreği Hazırlanışı yapımı TEPSİ BÖREĞİ (hazır yufkadan) KIYMALI veya PEYNİRLİ Malzemeler ; 4-6 kişi için 3 adet Yufka 200 gr Süt (¾ su bardağı) 125 gr sıvı ya da katı yağ 2 adet Yumurta Yapılışı; Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız İyice karıştırınız Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1 adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz Üstüne hazırlamış olduğunuz sütlü karışımından yufkayı ıslatacak şekilde dolaştırarak 1-2 kaşık dökünüz Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz ![]() Ortaya isteğe bağlı olarak yada içi seriniz Geri kalan yufkaları da aynı şekilde 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tamamen seriniz İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatınız![]() Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz Orta hararetteki fırında 50-60 dakika kadar pişiriniz![]() Tepsinin üstüne büyük bir tabak kapatarak, tepsiyi ters çevirin ve servis yapınız Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|