Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşçılar, başındapasta, hamur, işleri, küçük, tarifleri

Küçük Aşçılar İş Başında!-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Küçük Aşçılar İş Başında!-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Küçük aşçılar iş başında!

Bilfen Koleji öğrencileri okul çatısı altında kurulan Cooking Club'ta yemek pişirmekten tutun da sofra adabına kadar her şeyi öğreniyorlar Şimdiden her biri aşçı olmuş bile Aralarından bazıları evlerinde mutfağa girmeyi de hak etmiş Haydi minikler, arkadaşlarınızı izleyin sizler de hayal gücünüzü kullanıp milföylü tarifleri deneyin!

Şimdiki çocuklar çok şanslı Özellikle de İstanbul Küçükçamlıca'da eğitim veren Bilfen Koleji öğrencileri İlköğretim okulu bünyesinde kurulan Cooking Club'ta yemek pişirmeyi öğrendikleri gibi buharda ya da fırında pişirme gibi yemek tekniklerini, yöre ve dünya mutfaklarını, mutfakta kullanılan her türlü malzemeyi öğreniyorlar Sofra adabı dersleri görüp öğrendiklerini uygulama olanağı buluyorlar
Öğrencilerden çok ilgi görünce zemin katta bir oda, sofra adabı ve uygulama dersleri yapılacak şekilde düzenlenmiş 3, 4, 5, 6 ve 7 sınıflar cooking dersleri görüyor 2 öğretim döneminde 5 ve 7 sınıflar sofra adabı derslerine başlıyorlar Dersler haftada 2 gün ve son 2 saatte veriliyor Birinci dönem mutfak tabirlerini ve mutfağı tanımak üzerine dersler var İkinci dönem öğrendikleri teknikleri de kullanarak yemek pişiriyorlar Sınıf derecesi yükseldikçe yemekler de zorlaşıyor tabii ki Yıl sonuna kadar 4 dünya mutfağını inceleyip alanlarında uzman aşçılardan yemeklerini öğreniyorlar Keyifli projelerle dersler zenginleşiyor Örneğin okula davet edilen uzman kişilere sorular soruyorlar, hayli de terletiyorlar uzmanları Cooking Club'ta Türk yöre mutfağı da unutulmamış; her öğrenci memleketine özgü bir yemek tarifini getiriyor okula ve bunlar arşivlenip bir kısmı da uygulanıyor 'Bu da ne?' başlıklı derste de baharatın doğal halini, yemişleri ve sebzeleri öğreniyorlar Ders programlarını Yiyecek İçecek Tasarımcısı ve Stilisti Tuba İşbakan belirliyor Okulda yemek yarışmaları da düzenleniyor Katılım çok fazla Küçük aşçılarımız hünerlerini döktürüyorlar Bu yıl 20 Nisan'da düzenlenen yarışmanın ana teması da 5 malzemeli yemeklerdi
Peynirli burgular
KAÇ KİŞİLİK: 20 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20-25 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
10 milföy hamuru
2 çorba kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı kekik
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
15 çorba kaşığı çörek otu ve susam karışımı
Tuz

Hazırlanışı:
* Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin Domates püresine tuz ve kekik ekleyip karıştırın Yumurta sarısını bir kâsede sütle çırpın

* Hamurların 5 tanesinin üzerine kekikli domates püresini sürün Peyniri hamurların üzerine paylaştırın Kalan 5 hamuru üzerlerine kapatıp kenarlarına sıkıca bastırın Her bir parçayı 4 şerit olacak şekilde kesin Şeritlerin iki ucundan tutup ters yöne çevirerek burgu şekli verin Yağlı kâğıt şerilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine yumurtalı sütü sürün Susamlı çörek otundan üzerlerine serpiştirin Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Ilık ya da soğuk olarak servis yapın
Pratik elma dilim
KAÇ KİŞİLİK: 10 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler:

10 milföy hamuru
30 gr margarin
2 orta boy elma
15 çorba kaşığı tozşeker
15 çorba kaşığı esmer şeker
Yarım çorba kaşığı toz tarçın
5 çorba kaşığı pudraşeker

Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin Margarini bir tavada eritip ılınmaya bırakın Elmaları yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın Kabak oyacağı ya da koçan çıkarıcı alet ile elmaların çekirdekli kısmını çıkarın İkiye kesip her bir parçayı ince ince dilimleyin

* Tozşeker, esmer şeker ve tarçını bir kapta harmanlayın Milföy hamurlarını yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Yağın yarısını fırçayla milföylerin üzerine sürün Elma dilimlerini milföylere paylaştırın Kalan yağı elmaların üzerine sürüp şekerli tarçın serpin Tepsiyi fırına verip 20 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp milföyleri ılınmaya bırakın Üzerlerine pudraşeker serpip ılık ya da soğuk olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.