Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankara, tarifleri, tavayemek

Ankara Tava-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Tava-Yemek Tarifleri






Malzeme:
5 kg koyun eti (kol tarafından), 4 diş sarımsak, 9 su bardağı su, 10 adet tane karabiber, 1 orta boy soğan, 4 çorba kaşığı tereyağı, 4,5 su bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkanır Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilip, süzülür Et 8 eşit parçaya bölünür Bir tencereye koyulup, soyulup ikiye bölünen soğanlar, soyulmuş bütün sarımsaklar, tane karabiberler ve 9 su bardağı su ilave edilip kaynatılır Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükler bir kaşıkla alınır, ağzı kapatılarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlanır Etin suyu süzülüp, ayrı bir kaba alınır Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinç yayılır Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı kızdırılır 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz eklenip kaynatılır Sıcak et suyu pirincin üzerine dökülür Haşlanmış etler pirincin üzerine yerleştirilir 160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirilir Servis yapılmadan önce, etler üzerinden alınıp, pilav karıştırılır Pilav servis tabağına koyulup, etler üzerine dizildikten sonra servis yapılır

[alıntı]


Alıntı Yaparak Cevapla

Ankara Tava-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Tava-Yemek Tarifleri




Ankara Tavası

Malzemeler:
350 gram kuşbaşı et,
2 adet orta boy domates,
2 adet yeşil sivribiber,
1 adet kuru soğan,
1 kâse arpa şehriye,
1 çorba kaşığı domates salçası,
sıvıyağ
yeterince tuz

Hazırlanışı:
Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.