![]() |
Ankara Tava-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Tava-Yemek TarifleriMalzeme: 5 kg koyun eti (kol tarafından), 4 diş sarımsak, 9 su bardağı su, 10 adet tane karabiber, 1 orta boy soğan, 4 çorba kaşığı tereyağı, 4,5 su bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ![]() Yapılışı: Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ankara Tava-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Tava-Yemek TarifleriAnkara Tavası Malzemeler: 350 gram kuşbaşı et, 2 adet orta boy domates, 2 adet yeşil sivribiber, 1 adet kuru soğan, 1 kâse arpa şehriye, 1 çorba kaşığı domates salçası, sıvıyağ yeterince tuz ![]() Hazırlanışı: Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|