Arabaşı (Eskişehir)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşı (Eskişehir)-Yemek TarifleriArabaşı (Eskişehir) Malzemeler: 6 su bardağı tavuk suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Hamur malzemesi: 4 su bardağı un 3 5 su bardağı su Tuz 1 Hamur için; unu bir tencereye alın Tuz serpip harmanlayın 3 5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın Karışımı fırın tepsisine dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın 2 Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın Kalan tavuk suyunu kaynatın Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın 3 Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|