Mantar Sote (Yunanistan) Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Sote (Yunanistan) Yemek TarifiMalzemeler : 500 Gr mantar 10 Adet arpacık soğan (kabukları soyulmuş) 1 Su bardağı beyaz şarap 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Adet limon (ince dilimlenmiş) 2 Adet defne yaprağı 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 3 Adet tane karabiber Tuz KekikYapılışı : Zeytiyağı hariç malzemelerin hepsini kalın dipli bir tencereye koyun (malzemelerin üzerini koyduğunuz şarap kapatmıyorsa bir miktar su ekleyin) Orta ateşte 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra zeytinyağı ekleyip karıştırın Servis tabağına alın Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın |
|
|
|