![]() |
Amerikan Mutfağı - Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Mutfağı - Acılı Tavuk Ve Pirinç TarifiAmerikan Mutfağı-Acılı Tavuk ve Pirinç Tarifi Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış pirinç 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 2 çorba kaşığı soya yağı 1 su bardağı domates sosu 4 adet tavuk göğsü 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) Yapılışı Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın ![]() Etler pişince bir kenara alın ![]() Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun ![]() Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun ![]() İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun ![]() Sıcak pilav üzerinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|