![]() |
Japon Usulü Bisküvi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Usulü BisküviJapon UsulÜ BİskÜvİ Malzemeler: Un 2 bardak Pudra şekeri 1 bardak Yağ 6 çorba kaşığı Kakao 1 çorba kaşığı Yumurta 2 adet Yumurta sarısı 1 adet Zencefil Bir çimdik Vanilya Bir çimdik Yapilisi: Unu eleyip kakao ile karıştırın ![]() Pudra şekeri, vanilya, zencefil ve yağı bir kapta iyice karıştırıp krema haline getirin ![]() ![]() Kakaolu unu bu karışımın içine yedire yedire katın ![]() Hazırladığınız bu hamuru ucu düz bir sıkma torbasına doldurun ![]() ![]() Hamuru birbirine yapışmayacak şekilde aralıklı olarak küçük topaklar halinde kağıdın üstüne sıkın ![]() Önceden 230 dereceye ısıtılmış bir fırında 10 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Bir bisküvinin üstüne istediğiniz cins marmelat sürün ve diğer bisküviyi marmelatın üstüne kapatın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Japon Usulü Bisküvi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Usulü Bisküvijapon usulü pilav Japon pilavı (Yakimeşe) malzemeleri 750 gr kısa taneli Japon pirinci 5 kurutulmuş mantar 250 gr kemiksiz tavuk eti 5 çorba kaşığı soya sosu 4 ![]() Japon pilavı (Yakimeşe) hazırlanışı Japon pilavı (Yakimeşe): Kurutulmuş mantarları sıcak suda 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinci bol su ile nişastası tamamen gidinceye kadar yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Pilava bezelyeleri ve pişirdiğiniz yumurtayı ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() Japon pilavı (Yakimeşe) artık hazır, afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|