![]() |
Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Rulo Börek Nasıl YapılırKıymalı Rulo Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 4 su bardağı un 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 Yumurta 2 çorba kaşığı sirke 250 gr margarin İç malzeme: 300 gr kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 4 Soğan Tuz ve karabiber Tarif : Çukur bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi karıştırınız ![]() Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayınız ![]() Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz ![]() Hamurdan eşiy büyüklükte 20 beze hazırlayınız ![]() Üzerlerini nemli bezle örtün ve 20 dakikadinlendiriniz ![]() İç malzemeyi hazırlamak için; soğanları küp şeklinde doğrayınız ![]() tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştiriniz ![]() Kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurunuz ![]() Tuz ve karabiberini serpip karıştırınız ![]() Soğumaya bırakınız ![]() Hamur bezelerinin üzerine nişasta serpin ve tabak büyüklüğünde açınız ![]() On hamuru aralarına nişasta serperek merdaneyle inceltin ![]() Elde ettiğiniz hamuru ortadan ikiye kesiniz ![]() Aynı işlemi diğer on beze için de uygulayınız ![]() Hamurların düz kenarlarına hazırladığınız harcı yayıp rulo şeklinde sarınız ![]() Ruloları tepsiye yerleştirip üzerlerine eritilmiş margarin dökünüz ![]() Bıçakla dilimleyiniz ![]() Önceden ısıtılmış 180 oC ayarındaki fırında pişiriniz ![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|