Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Buğulama Nasıl YapılırHamsi Buğulama nasıl yapılır Hamsi Buğulama tarifiMalzemeler : •1 kg hamsi •3 adet orta boy soğan •1 adet limon •3 adet domates •2 kahve fincanı zeytinyağı •1 Demet maydanoz •8-10 adet defne yaprağı •Tuz, karabiber •1 çay bardağı su •1 adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo Tarif : •Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayınız ![]() •Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde diziniz ![]() •Üzerine halka halka doğradığınız soğanları diziniz ![]() •Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave ediniz ![]() •En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırınız ![]() •Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdiriniz ![]() •Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişiriniz ![]() •Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|