![]() |
Danimarka Mutfağı - Wienerbrod Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Mutfağı - Wienerbrod TarifiDanimarka Mutfağı-Wienerbrod Tarifi Malzemeler 25 gr ![]() 150 ml süt 20 gr ![]() 1 yumurta 300 gr ![]() 310 gr ![]() Remonce olarak : eşit ölçülerde tereyağı ve şeker ![]() Yapılışı Danimarkalı fırıncılar "fırıncı margarini"denilen bir madde kullanırlar ki bu margarin, hamuru oklavadan geçirirken kırılmadan katlanabilme özelliğine sahiptir-ancak bu margarini yalnızca profesyonel fırıncılar elde edebilmekte! İşte tereyağı dışında tüm maddeleri katıp bir ekmek hamuru yapmakta başlarsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|