![]() |
Kıymalı Yeşil Mercimek Tarifi Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Yeşil Mercimek Tarifi ResimliKıymalı Yeşil Mercimek Tarifi Resimli Kıymalı Yeşil Mercimek Tarifi Kıymalı Yeşil Mercimek nasıl yapılır Kıymalı Yeşil Mercimek malzemeleri Kıymalı Yeşil Mercimek Tarifi Resimli ![]() Malzemeleri:
Yapılışı-Hazırlanışı: 1 Düdüklü tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin ile, küçük kesilmiş 3 büyük baş soğan koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra bu soğanlara; 200 gram yağlıca kıyma ve beş dakika sonra bu soğanlara, 200 gram yağlıca kıyma ve beş dakika sonra da, soyulmuş ve küçük kesilmiş 2 büyük domates, ya da üç çeyrek bardak suda eritilmiş üç çeyrek kahve fincanı tuzsuz domates salçası, dört buçuk bardak su, 1 kahve kaşığı karabiber, yarım çorba kaşığı tuz ile, bir gece evvel suda ıslatılmış, yıkanmış ve bir tencere içinde kaynamakta olan suya atarak beş dakika haşlanmış ve süzülmüş 400 gram da siyah mercimek koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır ![]() 2 Sonra tencereye yüksek kuvvette ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere mercimekleri, yarıya kadar azaltılmış ateşte 25 – 45 dakika arasında pişirmeli ve ateşten alarak, buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır ![]() ![]() NOT: Mercimekleri 5 dakika haşlamadan, doğrudan doğruya düdüklüye atarak da pişirilebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|