Kağıt Kebabı-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıt Kebabı-Yemek TarifleriKağıt Kebabı ![]() Malzemeler 300 gr arpacık soğanı 250 gr iri domates Tuz, karabiber, kekik 100 gr sivri biber 30 gr Sana 5 adet 25 X 35 cm boyutunda yağlı kağıt 750 gr kemiksiz kuzu eti 1 su bardağı bezelye 1 demet dereotu (iri kıyılmış) Yapılışı: Ön hazırlık olarak arpacık soğanları soyun Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın Sana'yı bir tencerede orta ateşte eritin Yağ erir erimez tencereyi ateşten alın Malzemenin ümünü tencereye koyup, bir kaşıkla iyice karıştırın Yağlı kağıtları ikiye katlayın Kenarlarından yarım ay biçiminde kesin Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden, eşit miktarlarda paylaştırarak yerleştirin Kağıtları katlayıp, açık kenarından kıvırarak kapatın Kağıt kebaplarını fırın tepsisine dizin Tepsiyi önceden 170 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp 45 - 60 dakika pişirin Kağıt kebaplarını fırından alın Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|