10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kabak Dolması-Yemek Tarifleri
Tavuklu Kabak Dolması
Malzemeler
4 Adet iri kabak
300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
2 Adet salatalık
4-5 Dal roka
1 Adet limon suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın

- Roka yapraklarını yıkayıp, süzün

- Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin

- Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın

- Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın

- Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun

- Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin

- 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin

- Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın

- Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin

- Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün

- Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın

|
|
|