Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaburga, mardin’den, tarifi

Mardin’Den Kaburga Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin’Den Kaburga Tarifi




Mardin’den kaburga:

Kuzu ya da koyunun gövdesinin dörtte biri kaburga kemikleri kırılmadan bütün olarak alınır Et iki kenarından bıçakla sıyrılır; fakat koparılmaz İki yanı açık zarf gibi olur Arasına tuz, karabiber, baharat sürülür Ayrı bir yerde bıçakla ince ince doğranan etler de bu zarf gibi kaburganın içine doldurulur İki kenarı iple dikilir Etin üzerine salça ya da yoğurt sürülür Hafif pembeleşinceye kadar kızartılır Sonra bir tencerede üstüne çıkana kadar su konup pişirilir Yanına da kaburganın suyundan şehriyeli bulgur pilavı yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.