10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadeniz Yemekleri Pezik Mücver
Karadeniz Yemekleri Pezik Mücver

Malzemeler
Pezik (Pazı)2 bağ,Soğan 2 adet, Pirinç 2 fincan, Yumurta 2 adet,Un 2 yemek kaşığı, Karabiber, Nane, Sıvıyağ 1 çay bardağı
Yapılışı
Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranıp, haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar ) Süzgece alınır Üzerine biraz soğuk su gezdirilir Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak çukur bir kaba alınır İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır Tavaya bir miktar sıvıyağ koyulup, kızdırılır Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1 cm ) yayılır Kızartma işlemi yapılırken tava yavaş yavaş sallanmalı Bir taraf kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer tarafta kızartılır Ilıdığı zaman dilimlere kesilerek servis tabağına alınır Bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilir
|
|
|