![]() |
Patates Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Böreği Nasıl YapılırPatates Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 4 adet patates 3 adet havuç 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir Yarım su bardağı sıvıyağ Yarım demet nane Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı fesleğen Tuz, karabiber Arzuya göre susam Tarif : Haşlanmış patates ve havuçları bir kaba küçük küpler halinde doğrayınız ![]() Üzerine kabartma tozu, un, yumurta, süt, ufalanmış beyaz peynir, sıvıyağ, ince kıyılmış maydanoz, nane, dereotu, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi katınız ![]() Malzemeyi karıştırıp, hamur haline getiriniz ![]() Yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökünüz ![]() Üzerine susam serpip, 200 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() Dilimleyip, servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patates Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Böreği Nasıl YapılırPatatesli Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 4 adet yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 1 kahve fincanı su 2 Su bardğı su İçi için : 4 adet patates Yarım demet maydanoz Karabiber, kırmızı pul biber, tuz Üzerine : Yumurta sarısı Çörek otu Tarif : Öncelikle patetesleri haşlayınız ![]() Rendenin iri tarafı ile rendeleyiniz ![]() İnce kıyılmış maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pulbiberi ekleyip iyice karıştırınız ![]() İlk yufkayı düz bir zemine seriniz ![]() 1 Çay bardağı sıvıyağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırınız ![]() İlk yufkanın üzerine sürünüz ![]() İkinci yufkayı yerleştiriniz ![]() Sekiz eşit parçaya ayırınız ![]() Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyunuz ![]() Sigara böreği sarar gibi sarınız ![]() Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayınız ![]() Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpiniz ![]() Buzdolabında 1 gün bekletiniz ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiniz ![]() Önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz ![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|