Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
2011, ezme, tarifi, turşu

Ezme Turşu Tarifi 2011

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezme Turşu Tarifi 2011




Ezme Turşu Tarifi

Ezme Turşu Yapılışı

Ezme Turşu Tarifi

Ezme Turşu Yapılışı

malzemeler:

• 4 kg olgun

• Domates

• 1 kg

• Kırmızı biber

• 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)

• 1 baş sarımsak

• 1 tatlı kaşığı şeker

• 1,5 yemek kaşığı

• Tuz

• 1/2 bardak

• Sıvı yağ

• 1/2 bardak

• Sirke

• Yarım demetten az

• Maydanoz

Ezme turşunun tarifi:

Malzemelerin hepsi yıkayın Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz

Afiyet olsun…



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.