Tel Helvası - Çorum'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tel Helvası - Çorum'dan Yemek TarifleriTEL HELVASI MALZEME: Katı yağ 3 çorba kaşığı Su 3 su bardağı Leblebi unu 2 kg Limon tuzu 1 çay kaşığı Toz şeker 4 su bardağı YAPILIŞI: Yağı tencerede eritin Leblebi ununu katıp, kısık ateşte sürekli kariştırarak yaklaşık 20-25 dakika kavurun Şekerle suyu bir tencereye koyup, şeker eriyinceye kadar karıştırınn Orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatın Limon tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatarak ateşten alın ve soğumaya bırakın Geniş bir tepsiyi katı yağ ile yağlayın, hazırladığınız koyu kıvamlı şekeri tepsiye döküp, yayılmasını sağlayın ve donmaya bırakın Tepsiyi ocağa oturtup 2 dakika ısıtın, ağda kıvamlı şekeri rulo yapıp, tepsiden kaldırarak alın Bu roloyu birer ucundan tutup çekerek ikiye katlaayın İşlemi 65 kez tekrarlayarak esneklik kazandırın Temiz bir tepsiye kavurduğunuz leblebi ununu yayın Ağdayı unun içine koyup, çevirerek ve esneterek una bulayın Çekerek esnetin Helva saç teli inceliğine gelinceye ve leblebi ununa iyice bulanıncaya kadar bu işlemi sürdürün Tümüyle tellerine ayrılınca istediğiniz boyutta keserek servis yapın![]() |
|
|
|