Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriBALIKLI SEBZE Malzemeler: 1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 100 gr somon balığı1 adet bostan patlıcanı 1 adet kabak 50 gr rendelenmiş kaşar Kızartmak için soya yağı 1 tutam karabiber, kırmızı biber Yeteri kadar tuz Yapılışı: Patlıcanların kabuğunu soyup kabaklarla beraber 2 cm kalanlığında halka halka doğrayın Yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün Haşlanmış pirinci, kızaran sebzeleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırıp fırın kabına koyun Üzerine parçaladığınız balıkları dizin Rendelediğiniz kaşar peyniri serpip 170 derece fırında pişirin![]() |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriCEVİZLİ PATLICAN SARMASI Malzemeler: 4 Adet orta boy patlıcan 4 Adet Yeşil biber 1 su bardağı Ceviz içi 1/2 Demet maydanoz 3 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 250 gr Yoğurt Karabiber Sirke Tuz Yapılışı: Patlıcan ve biberleri fırında közleyin Kabuklarını soyup ince ince kıyın Ceviz içini mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin Sarımsakları ezin Maydanoz dışındaki bütün malzemeleri salata tabağına alıp iyice karıştırın Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın![]() |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriENGİNAR Malzemeler: 6 adet çanaklı enginar kaşar peyniri rendesi 1/2 kg yağsız kıyma 2 adet yeşil biber 2 adet domates soğan et suyu dereotu limon suyu tuz, karabiber Yapılışı: Enginarları, et suyu ve limon suyu ile pişirin İçlerini, önceden hazırladığınız, soğanlı, domatesli, biberli kıyma ile doldurup, payreks bir tepsiye dizin İki fincan et suyu katıp, üstlerini, dereotu ve kaşar rendesi ile karıştırdığınız beşamel sos ile kaplayıp, fırına verin |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriFASULYE TÜRLÜSÜ Malzemeler: 150 gr haşlanmış kuru fasulye 150 gr dondurulmuş barbunya 400 gr bal kabağı 3 adet orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış domates 100 gr pirinç 300 gr lahana 1,5 lt sebze suyu 1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu 1 diş sarımsak 140 gr dondurulmuş mısır 400 gr tavuk eti (göğüs) 1/2 demek maydanoz (ince kıyılmış) 6 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber karabiber tuz Yapılışı: Barbunyayı çözülmeden 30 dakika tuzlu suda haşlayın Kuru fasulyeyi süzün ve kabağı ayıklayın 1 cm büyüklüğünde küp küp kesin Pirinci haşlayın ve lahanayı dörde bölün, ayıklayın ince şeritler halinde doğrayın Domatesleri süzün Suyunu sebze suyu, acı sos ve ezilmiş sarımsak ile kaynatın Kabağı da ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin Pişerken 5 dakikada barbunyayı, lahanayı, kuru fasulyeyi ve 10 dakikasında da mısırı ekleyin Pişmenin sonun gelirken domates, maydanoz ve pirinci ekleyin Tavuk etlerini 2 cm lik küpler şeklinde doğrayın ve kızgın sıvı yağda 10 dakika kadar kızartın Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber ile tatlandırın ve türlüye katın![]() |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriFIRIN PATATES Malzemeler: 250 gr yağsız kıyma 1 kg patates 250 gr kaşar yeşil biber domates soğan tuz, karabiber Yapılışı: Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Kıymayı soğan, yeşil biber, tuz ve karabiberle kavurun Püre halindeki patatesi elinizde yuvarlayıp, ortasını çukurlaştırın Çukurlaştırdığınız yere, önceden kavurduğunuz kıymayı koyup, kapatın Topları, yağlı bir tepsiye dizip üzerine kaşar rendesi serpin ve kızgın fırına verin![]() HÜNKAR BEĞENDİ Malzemeler: 1 beğendilik kuzu ( ya da dana eti) 3 çorba kaşığı margarin 150 gr kaşar peyniri 1 5 su bardağı süt3 çorba kaşığı un 4 adet patlıcan 2 adet domates 1 adet soğan tuz Yapılışı: Bir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve biraz su ilave edip karıştırın, pişmeye bırakın![]() 4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın Servis yapacağınız zaman, 2 çorba kaşığı margarini derince bir tavaya koyup, 3 kaşık un ilave edin, pembeleşinceye dek kavurun Sudaki patlıcanları iyice sıkıp buna ilave edin ve kısık ateşte, tahta bir kaşıkla ezerek yedirin Kaşar rendesi koyarak biraz daha pişirin Daha önce pişirip bir kenarda beklettiğiniz kebabı servis tabağına alın, yanında beğendi ile servis yapın![]() |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriISPANAKLI MANTAR Malzemeler: 2 bağ ıspanak 200 gr mantar 1 adet havuç 2 diş sarımsak tuz karabiber limon suyu Yapılışı: Önce mantarları ve havucu doğrayın ve dövülmüş sarımsakla birlikte az miktarda yağ ile kavurun Bir tarafta temizleyip doğradığınız ıspanağı da ekleyin 10-15 dakika kadar kavrulunca içerisine tuz, limon suyu ve biraz karabiber ekleyin 1-2 dakika daha pişirin ve servis yapın![]() |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriKABAK SUFLE Malzemeler: 6 kişilik 4 adet kabak 4 adet yumurta 4 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 su bardağı un 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı kaşar rendesi 1 çay bardağı hindistancevizi rendesi 1 paket kabartma tozu karabiber tuz Yapılışı: Kabakları temizleyin ve ardından rendeleyin Maydanoz, dereotu ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın Çukur bir kaba yumurtaları kırın Karabiber ve tuzu ilave ederek çırpın Rendelenmiş kabak, maydanoz, yeşil soğan ve doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın Kabartma tozu, sıvı yağ, peynir, hindistan cevizi ve un ilave edip yeniden karıştırın Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün Önceden ısıttığınız fırında 200 derece 30 dakika kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriKAYIK PATLICAN Malzemeler: 8 adet orta boy yumuşak patlıcan 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker yeteri kadar tuz, karabiber 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı zeytinyağı kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: 3 adet patlıcanı birkaç yerinden delerek közleyin Kabuklarını soyup yıkayın Ayrı bir yerde yoğurdu çırpın Zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, sarımsağı,ince kıyılmışdereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazırlayın Patlıcanlarla karıştırın![]() Kalan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun Tuzlayıp 10 dakika beklettikten sonra suyunu sıkın Kağıt havlu ile kurutarak bol yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alın Daha sora servis tabağına koyun Karnıyarıkta olduğu gibipatlıcanların karnını yararak hazırladığınız sosu patlıcanlara doldurun Domates ve biberle süsledikten sonra servise sunun![]() |
|
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#9 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriMANTAR SOTE Malzemeler: 750 Gr mantar 3 Adet dolmalık biber 3 Adet domates 1 Adet orta boy soğan 1 Diş sarmısak 1 Tatkı kaşığı krema Tuz Karabiber 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Süslemek için maydanoz Yapılışı: Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin Soğanlara doğradığınız mantarları, sarmısağı ilave edip 5 dakika pişirin Daha sonra sırasıyla dolmalık biberleri, domatesleri ve kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın![]() |
|
|
|