Kabak Pilavı-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Pilavı-Yemek TarifleriMALZEMELER Amerikan pirinci 1 kg Dana eti 1 kg Kış kabağı 1 kg Soya yağı 6 çorba kaşığı Kuş üzümü 3 çorba kaşığı Et suyu 1 5 ltTuz Karabiber HAZIRLANIŞI Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin Pirinci yıkayıp süzün Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1 5 lt et suyunu üzerine boşaltın Suyunu çekene kadar ateşte pişirin Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin![]() |
|
|
|