![]() |
Üzümlü Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Pilav-Yemek TarifleriÜzümlü Pilav-Yemek Tarifleri MALZEMELER 2bardak pirinç, 1fincan kuş üzümü, 1fincan kuru üzüm, 1fincan dolmalık fıstık, 1adet soğan, 3kaşık margarin, 200gr kuşbaşı et, 1tatlı kaşığı köri, 1tatlı kaşığı yenibahar, tuz, sıcak su HAZIRLANIŞI Kuş üzümü ve kuru üzümü akşamdan sıcak su ile ıslayın Pirinci tuzlu suda bekletin Soğanı doğrayın az yağda etle beraber kavurun, baharatını serpip altını kapatın Ayrı bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun, suyunu ve tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişirin pişen pilavı 20dk dinlendirerek eti ve suyunu süzdüğünüz üzümleri karıştırın Ardından servise sunun |
![]() |
![]() |
![]() |
Üzümlü Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Pilav-Yemek TarifleriOLYODA TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler 6 adet tavuk göğsü filetosu 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet küçük boy soğan 1 diş sarımsak 2 fincan ekmek kırıntısı 3 çorba kaşığı iyice doğranmış maydanoz Karabiber FOLYODA TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ Barbeküyü önceden orta derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|