Kahvenin 30 İsmi-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvenin 30 İsmi-Yemek TarifleriKahvenin 30 İsmi Pasta ve Kahve diyarı Viyana'da favori kafenizin garsonundan isteyebileceğiniz kahve çeşitlerini sizin için sıraladık Avusturya'nın başkenti, her kahve bağımlısının rüyası ![]() ![]() Peki Viyana'da kahvenizi nasıl seçmelisiniz? Bu kahve sözlüğü, Viyana'daki kahve türlerini öğrenmekte size yardımcı olacak Kahvenizin nasıl yapılmasını istersiniz? Koyu, sütlü ya da sütsüz, çikolata parçacıklı, üzerinde kremayla veya likörle mi? Avusturya'da tüm bu kahvelerin ayrı isimleri var Sizlere, klasik veya özel Viyana kahve türlerinin kapsamlı bir listesini hazırladık: 1 Biedermeier: Kayısı likörü ve ufak bir parça kremşantiyle birlikte geniş bir fincanda servis edilen büyük mokka (aşağıya bakın) 2 Brauner: Küçük bir kaptaki kahve aromalı kremayla birlikte servis edilen siyah kahve Büyük (Grosser Brauner) ya da küçük (Kleiner Brauner) olabilir 3 Cappucino: Üzerinde süt köpüğü ve genellikle çikolata parçacıkları olan, bol sütlü, sert kahve 4 Doppelspaenner: Einspaenner'in (aşağıya bakın) iki katı sertlikte 5 Doppelter: Fincan başına 7 yerine 14 gram kahveyle yapılan duble espresso 6 Einspaenner:</B> Fincan yerine cam bardakta, üzerinde kremşantiyle servis edilen Mokka (aşağıya bakın) 7 Buzlu Kahve: Uzun cam bardakta, vanilyalı dondurma ve kremşantiyle servis edilen soğuk kahve 8 Espresso: Espresso makinesinde yapılan siyah kahve Büyük veya küçük olabilir 9 Fiaker: Bir shot romla servis edilen büyük mokka (aşağıya bakın) veya Verlaengerter (aşağıya bakın) Cam bardakta veya geniş bir fincanda servis edilir Üzerine kremşanti konabilir 10 Filterkaffee: Filtre kahve 11 Franziskaner: Krem şanti ve çikolata parçacıklarıyla gelen hafif Melange (aşağıya bakın) 12 Yunan Kahvesi: Türk kahvesiyle aynı 13 Kaisermalenge: Sütsüz, yumurta sarısı, bal ve konyak veya brendi karıştırılmış büyük kahve Herkesin damak tadına uygun olmasa da denemeye değer 14 Kapuziner:</B> Bir shot süt veya kremalı, normal veya siyah kahve Üzerine kakao veya tarçın serpiştirilmiş olabilir 15 Konsul: Az kremalı siyah kahve 16 Maria Theresia: Portakal likörü, kremşanti ve şekerli siyah kahve Adını Avusturyalı imparatoriçeden (1740-1780) alıyor 17 Mariloman: Konyaklı moka 18 Mazagran: Maraschino (süs kirazı), baharat ve şeker şuruplu siyah kahve Özel bir bardakta buz küpleriyle servis edilir 19 Melange (veya Wiener Melange): Üzeri süt köpüğü veya kremşantiyle süslü yarı kahve, yarı sıcak süt Şeker veya sütle tatlandırılabilir 20 Mokka: Sütsüz, sert siyah kahve Büyük (Grosser Mokka) veya küçük (Kleiner Mokka) olabilir 21 Mokka g'spritzt: Rom, brendi veya konyak katılmış moka 22 Mokkasino: Üçte biri espresso, üçte biri kakao ve üçte biri süt 23 Mozart: Kirazlı brendi ve kremşantili büyük moka Adını kimden alıyor, tahmin edin![]() ![]() 24 Obermeier: Üzerine, kahve kaşığının arkasıyla krema dökülmüş moka 25 Pharisaer: Rom ve kremşantili büyük moka 26 Schale Gold: Büyük fincanda (veya çay bardağında) servis edilen kremalı espresso 27 Schwarzer: Sade, sert, siyah kahve Büyük (Grosser Schwarzer) veya küçük (Kleiner Schwarzer) olabilir 28 Türkischer: Türk kahvesi 29 Verkehrt (veya cafe au lait, cafe latte, latte macchiato): Sıcak süt ve süt köpüğü katılmış küçük moka 30 Verlaengerter: Brauner'in (yukarıya bakın) içimi daha yumuşak hali Biraz sıcak suyla yumuşatılır ve krema yerine sütle servis edilir |
|
|
|