![]() |
Risotto (İtalyan) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Risotto (İtalyan) Yemek TarifiMalzemeler 400 GR BALDO PİRİNÇ 50 GR BEYAZ PEYNİR 1 ADET ORTA BOY HAVUÇ YETERİNCE SU 1 ADET ORTA BOY KABAK YETERİNCE TUZ VE KARABİBER 200 GR MANTAR 1/4 DEMET MAYDONOZ 4 TABLET ET SU 50 GR TEREYAĞ Yapılışı BİR TAVA ALINARAK, İÇİNE PİRİNÇ, HAVUÇ, KABAK VE MANTAR ATILIP, KURU ŞEKİLDE SOTE EDİLDİKTEN SONRA İKİ DAKİKA ATEŞTE KAVRULUR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Risotto (İtalyan) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Risotto (İtalyan) Yemek Tarifi4 adet tavuk göğsü filetosu 2 çorba kaşığı çiçek yağı 3 fincan tavuk suyu 2 çorba kaşığı su Yarım fincan baldo pirinç 1 adet küçük soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı siyah hardal çekirdeği Çeyrek çay kaşığı kakule Çeyrek çay kaşığı kimyon Çeyrek çay kaşığı nane 1 çorba kaşığı kişnişotu KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, içine ince doğradığınız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanları yumuşayıncaya dek pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|