Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik) TarifiBöbrek Hardal Soslu (4 Kişilik) MALZEMELER 5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş) 120 gr Margarin (1/2 su bardağı) 1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış) 100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 2 Çorba Kaşığı Hardal 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) HAZIRLANIŞI Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir![]() Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız![]() Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz ![]() Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız ![]() Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz ![]() Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz![]() |
|
|
|