Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günümüzdeki, putpereslik

Günümüzdeki Putpereslik

Eski 09-05-2009   #1
sudenaz

Günümüzdeki Putpereslik

http://videogooglecom/videoplay?docid=1872634578261999868&ei=HwKhSrnfGYW o2wL_w7zmBA&q=mustafa+kemalin+putlar%C4%B1&emb=1#

Bi soeun var sanırım videoyu ekliyemiyorum adres çubuğuna yapıştırırsanız video açılıyo

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Günümüzdeki Putpereslik

Eski 09-05-2009   #2
[KAPLAN]

Güzel dinimiz İslamı, tam da bu tarz videoları örnek gösterebileceğimiz şekliyle gerici bir zihniyetle hem müslümanlara, hem de dünyaki diğer müslüman adaylarına karşı yobaz bir din olarak göstermek ne kadar acı Atatürk'ü hakkıyla tanıyan Japon'u, Fransız'ı, İngiliz'i ve diğer ülke bireyleri ona saygı gösterirken "dikkatinizi çekiyorum tapınmak değil", bizim içimizdeki bir takım kesim onu bir düşman bellercesine kötü gösterme, nasıl etsek de "Atatürk" hiç sözcüklere dökülmese kitaplarda okutulmasa gayretinde

Şu ülkede içinde gerçek Atatürk sevgisi olan hiçbir bireyin ona tapınma gibi traji komik birşeyi aklının ucundan bile geçirmediği o kadar aşikar bir durum ki, neden sürekli böyle videolar üretme gafleti içine düşünüldüğünü anlamak da zorluk geçiyorum Hani Yunanlısının, Ermenisinin ve her neyse kimi diğer ülke vatandaşlarının Atatürk alehine yaptıkları videoları az çok anlayabiliyorum, tarihten gelen kapanmayan yaraları olmuş olabilir de peki bize ne oluyor ?!

Yalnızca görmek istediklerimizi gösterme gayretini içinde bulunmak yerine gerçeği göstermek bu kadar zor mu bilemiyor ve üzülüyorum Yıllardan bu yana milletimizin uğraştığı şeylere bakıyor ve yine üzülüyorum

Keşke çocuklarımız solum neresi sağım neresi sorusunun cevabı bilmeden önce dinimizi ve tarihimizi hakkıyla öğrenebilse

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-05-2009   #3
sudenaz

Alıntı:
[KAPLAN] tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Güzel dinimiz İslamı, tam da bu tarz videoları örnek gösterebileceğimiz şekliyle gerici bir zihniyetle hem müslümanlara, hem de dünyaki diğer müslüman adaylarına karşı yobaz bir din olarak göstermek ne kadar acı Atatürk'ü hakkıyla tanıyan Japon'u, Fransız'ı, İngiliz'i ve diğer ülke bireyleri ona saygı gösterirken "dikkatinizi çekiyorum tapınmak değil", bizim içimizdeki bir takım kesim onu bir düşman bellercesine kötü gösterme, nasıl etsek de "Atatürk" hiç sözcüklere dökülmese kitaplarda okutulmasa gayretinde
Evet dinimiz o kadar güzel ve ince ayrtıntıları olan bir din ki
Islamiyet Kildan Ince Kiliçtan Keskindir diye boşuna dememişlerÇok dikkat edilmesi gereken konulara önem vermememiz belkide bizi şirke sürüklüyor ama farkında bile değilizBenim amacım burda Atatürk'ün kitapalrda okutulmamasından ibaret değil Bu kişi Peygamber efendimiz(sav) bile olsa bir heykel karşısında el divan durmak asla doğru değildir

Bugün mustafa kemal in heykel i karşısında durmak itikaden sakat bir durumdur bu bir kıyam dırtıpkı namzdaki gibibeşeri ideolojilerin kendilerine ürettiği bir ibadettir Bir tağutun heykeli önünde bir müslüman asla duramazAsla!!!
" saygı duruşu " da ne demek oluyor Beni daha açık olmaktan sakındıran ve tereddüt de bırakan şey " cahillik" Ve bunun Allah katında ne kadar sebep ve özür olabileceği
islamda bir kaidedir şu amel küfürdür ama o fiili yapan herkes kafir değildir
yukardaki bir videoVe şirk i anlatıyor
Evet o duruş ŞİRKTİRSorunumuz acizliğimiz ve cahilliğimizdir sadece

O heykelin önünde dua da ediyorlar bazendüşünün ki rüku da etselerdi,ama bizim rüku gibi değil biraz daha farklı o zaman mı şirk olacaktı??? ya da biraz daha farklı bir uslupla eğilip kalksalardı mesela???

Şekilde midir şirk yoksa???

Allah ıslah etsin ne diyim

Alıntı:
Yalnızca görmek istediklerimizi gösterme gayretini içinde bulunmak yerine gerçeği göstermek bu kadar zor mu bilemiyor ve üzülüyorum Yıllardan bu yana milletimizin uğraştığı şeylere bakıyor ve yine üzülüyorum

Keşke çocuklarımız solum neresi sağım neresi sorusunun cevabı bilmeden önce dinimizi ve tarihimizi hakkıyla öğrenebilse

Gerçeği görmek istemeyen sizlersinizAtatürk'de Allah'ın sonuçta bir kuludurKul kulun önünde değil Allah'ın önünde kıyam ederBunu anlatmaya çalışıyorumAtatürk veya başkası doğru değil!Şunanda bunu yaptığımız kişide Atatürk olduğu için video Atatürkle ilgili

Dinimizi hakkıyla öğrensek zaten kimler dostumuz kimler düşmanımız çok daha iyi anlayabilirizAma bu önyargılar ve cahillik oldukdan sonra

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-06-2009   #4
[KAPLAN]

Cahillik Ata'ya saygıysa varsın ben cahil, siz bilirkişi olun Öncelikle bu işler gönül işi, lafla izah edilemez Günümüz heykellerini geçmişin putperesçiliğine benzetircesine irdelemek yanlıştır Zira görmek istediğiniz oysa öyle görürsünüz, diyorum ya gönül işi diye anlamak istemezseniz anlayamazsanız diye

"O heykelin önünde dua ediyorlar bazen" demişsiniz, bu edenlerin sorunu kimseyi ilgilendirmez ki ! Ben ediyor muyum örneğin veya mezarlara adak adayanlar neyin nesi ? Müslümanlığın gereklerinden biri diye başörtüsü kullanan herkes hakikaten müslüman mı oluyor ? O başörtüsü kullanan bazı çok müslüman kardeşlerimizi de utançla izliyoruz çoğu zaman ! Şimdi ben önyargıyla yaklaşıp tüm başörtüsü kullananları bu gruba mı dahil ediyorum ki çevremde çok sevdiğim başörtülü insanlar varken Heykellere dua eden de kendine, müslümanlığın şartı diye başörtüsü takıp lakin asıl müslümanları utandıran işler yapanlar da kendine Bu tarz örnekler vermeye kalkarsak çok işimiz var Önyargı arıyorsanız önce bir kendinize bakın bakalım

Gönüller irdelenmeden fotoğraflara aldanmaya alışmışsız bir kere Dindarım diye geçinenleri saran, bu her fırsatta Atatürk'e olan kini gösterme gayretinin sebebini anlamak istemiyorum Kıymetinin bilinmesi için daha ne yapması gerekiyormuş acaba ? Müslümanlığın gereklerini hakkıyla yapmaya çalışan ve aynı zamanda gerçek(!) bir Atatürkçü olarak en azından bu konuya sizden daha tarafsız yaklaşacağıma inanıyorum Daha önce de söylediğim gibi önyargıları lütfen başka yerde arayınız burası yeri değil Cahiliyet ise kafanıza estiğinde her yerde kullanabileceğiniz bir kelime asla olmamalı Zira kendi doğrularınız ne sizi bilirkişi ne de karşınızdakini cahil yapar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-10-2009   #5
delishhhh

komikmiş
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-10-2009   #6
Aragorn561

niye tartışıyorsunuz anlamıyorum bu yaptığınız uzatmaktan başka birşey değil çünkü ikinizde objektif olamıyosunuz

kaplan abi biraz haklısın ama saygı göstermek ile tapınmak arasındaki o incecik çizgiyi bulamadıkları için böyle davranmaları onların hatası ki bunlar ne saygı durumunda nede tapınmak bu resmen tapınmak derecesine gelmiş bir saygı durumunda

ve sudenaz abla sende biraz haklısın çünkü saygı tapınma kısmına kadar gelmemeli fakat bunu böyle de eleştirmemeli

kısacası biraz (fazla) abartıyolar o kadar

valla öpüşüp barışın yoksa kötü olur haaa :D:D:D

Eski 09-12-2009   #7
sudenaz

Alıntı:
"O heykelin önünde dua ediyorlar bazen" demişsiniz, bu edenlerin sorunu kimseyi ilgilendirmez ki ! Ben ediyor muyum örneğin veya mezarlara adak adayanlar neyin nesi ? Müslümanlığın gereklerinden biri diye başörtüsü kullanan herkes hakikaten müslüman mı oluyor ? O başörtüsü kullanan bazı çok müslüman kardeşlerimizi de utançla izliyoruz çoğu zaman ! Şimdi ben önyargıyla yaklaşıp tüm başörtüsü kullananları bu gruba mı dahil ediyorum ki çevremde çok sevdiğim başörtülü insanlar varken Heykellere dua eden de kendine, müslümanlığın şartı diye başörtüsü takıp lakin asıl müslümanları utandıran işler yapanlar da kendine Bu tarz örnekler vermeye kalkarsak çok işimiz var Önyargı arıyorsanız önce bir kendinize bakın bakalım
Öncelikle bu konuyu başörtüsüyle ilişkilendirmiycekdinizBu konunun benim hassas noktam olduğunu biliyorsunuz ve başörtüsü konusunda kimin başı çektiğinide biliyorsunuz
Evet bu işler gönül işi doğru söylemişsinizBen başörtüsünü dinimin bir emri olduğu için takıyorum ama bazıları siyasi amaçlı kullanıyor onlarda beni ilgilendirmez değil mi?Ama sırf o kesimin yaptıklarından bizlerde sorumlu tutuluyoruzAynı sizin heykelin önünde durmayanlardan olmanıza rağmen ondan medet umanlarla aynı kefeye konmanız gibi

"Cahillik ataya saygıysa" demişsiniz ben anlatamıyorum sanırım farkındayım ama sizde anlamak istemiyorsunuzAtatürk veya bir başkası sorun bu değil önce bunda bir anlaşalımEğer eleştirilmesi gereken kişi Atatürk olursa onuda gereken konuda gerektiği şekilde yaparım zatenAma bu konudaki sorun bu değil

Peygamber efendimiz(sav) "Ya Rabbi onlar bilmiyorlar,bilseler yapmazlardı" demiş belki bazı konular hakkında okuduklarım beni bu kadar tepkili ve önyargılı hale getirdiSizin kadar tepkisiz ve önyargısız olamadığım için özür dilerim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2009   #8
sudenaz

Alıntı:
Aragorn561 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
niye tartışıyorsunuz anlamıyorum bu yaptığınız uzatmaktan başka birşey değil çünkü ikinizde objektif olamıyosunuz

kaplan abi biraz haklısın ama saygı göstermek ile tapınmak arasındaki o incecik çizgiyi bulamadıkları için böyle davranmaları onların hatası ki bunlar ne saygı durumunda nede tapınmak bu resmen tapınmak derecesine gelmiş bir saygı durumunda

ve sudenaz abla sende biraz haklısın çünkü saygı tapınma kısmına kadar gelmemeli fakat bunu böyle de eleştirmemeli

kısacası biraz (fazla) abartıyolar o kadar

valla öpüşüp barışın yoksa kötü olur haaa :D:D:D
Şu kötü günlerimde hiç gülesim yoktu aragorn Allah razı olsun senden:)
Ayrıca yorumun içinde teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2009   #9
sudenaz

Alıntı:
delishhhh tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
komikmiş
Bencede komik!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2009   #10
[KAPLAN]

Bu konuyu siz değil, bir başkası açmış olsaydı belki olayı biraz daha farklı boyutlarda tartışıyor olabilirdik Ancak mevzuyu da derinleştirip, farklı tartışmalara girmek istemiyorum Nasıl sizin hassas konularınız varsa, bizlerin de var İslamın ve Atatürk'ün sürekli aynı zihniyete mensup insanlar tarafından karşı karşıya getirilmesi hoş değil Bir şeyin birebir benzer olduğunu savunabilmek için, görüntüye değil amaca ve gönüllere bakılmalıdır diye sürekli tekrar ettim Söz konusu videonun sürekli vurgu yaptığı " neredeyse aynı " dizisi bu anlamda komiktir, zira görüntü itibariyle hepimiz insanız ama hangimiz aynıyız ki Bu nedenle putlarla anıtları birebir benzetmenin yanlış olduğunu söylüyorum Bu video sahibi insanlar belki de içlerindeki Atatürk kiniyle çocukluklarından bu yana eğitim hayatlarında Atatürk'ü anmış, okullarda fotoğraflarını görmekten kaçamamıştır Bu kine sahip gönüller için bir fotoğraf, bir anıt elbette saygıdan öte anlamlar taşır Bunu onlar için doğal karşılıyor ancak kabul etmiyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2009   #11
sudenaz

Ben derdimi anlatamadımSorun bende tamamEğer konu illa Atatürk'e getirilcekse Atatürkle ilgili konularda görüşmek üzere
Selametle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com