Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2008, brezilya, ekonomik, göstergeler

Brezilya Son Ekonomik Göstergeler (2008)

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Brezilya Son Ekonomik Göstergeler (2008)

• Nüfus 1784954 (Milyon)
  • Milli Gelir +62 2007 4 Çeyrek
  • Sanayi Üretimi +85 2008 Ocak
  • Enflasyon +46 2008 Şubat
  • İşsizlik 80 2008 Ocak
  • Ticaret Dengesi +365 2008 Şubat
  • Cari İşlemler Dengesi -12 2008 Ocak
  • Dolar Kuru 1,68
  • Faiz 11,18
1 milyonun üzerinde nüfusu on üç şehri olan Brezilya’nın en büyük şehirleri São Paulo (10 milyon) ve Rio de Janeiro’dur (5,6 milyon)
Kişi başına gelirin 3,060 dolar olduğu nüfusunun %81’i Katolik, %18’i Protestan, %1’i ise Müslüman ve Musevidir Katoliklerden 20 milyon kadarı aynı zamanda Afrika kökenli dinlerin ayinlerine de gitmektedirler
Brezilya’da 8 senelik zorunlu eğitim devlet okulları tarafından ve ücretsiz sağlanmaktadır Bunun yanında, yüksek öğretim de dahil olmak üzere, devlet okullarının yanı sıra özel okullar da etkinlik göstermektedirler
Beş kez dünya şampiyonu olduğu futbolun yanı sıra voleybol, basketbol, tenis, yüzme, plaj voleybolu, sörf, otomobil yarışları ve yelkencilik Brezilya’nın dünya çapında başarılar elde ettiği spor dallarıdır Ayrıca Capoeira ve Samba, özellikle ülkenin Afrika kökenli kültürünün, bütün dünyada dikkat çektiği folk etkinlikleridirDünya Futbolu'na önemli oyuncular katmıştır ve katmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com