![]() |
Zaire Yemekleri, Zaire Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zaire Yemekleri, Zaire Yemek Kültürüzaire yemekleri, zaire yemek kültürü Yiyecek olarak bakkallarda temel gıda maddeleri pirinç, un, şeker, konserve, bisküvi gibi gıdalar satılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afrika’da her kabilenin kendine ait bir kültürü var ![]() ![]() ![]() Bize göre en garip yiyeceklerinden birisi de kurt, evet bildiğiniz ağaç kurdu smi (11) Tezgahlarda adetle satılan kurtların 4 tanesi yarım Dolar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otellere gelince, neyse ki onlar var Rxi+8NK+tUEUog6sPRiG6T8O6Zs= Brazaville'deki büyük otellerde Fransız yemekleri servis eden kaliteli restoranlar bulunmakta ![]() ![]() ![]() Ulusal Spesiyaller - Balık - Dev istiridye - Jumbo karides - Piri Piri (Biberli tavuk) - Mouamba (Hurma yağında tavuk) - Saka Saka (Yer fıstığı ezmesi ve hurma yağında pişirilen manyok yaprakları) - Maboke (Büyük marantacee yaprakları içinde pişirilen alabalık) Ulusal İçecekler: - Bira - Ananas ve mango gibi taze meyve suları alıntı |
![]() |
![]() |
|