Süt Şişesi |
|
|
#1 |
|
TiFus
|
Süt ŞişesiKaya, kenüz üç yaşında bir çocuktu Canı süt içmek istemiş Küçük elleriyle buz dolabını açmış Süt şişesini bulmuş Şişeyi dışarı çıkarmaya çalışırken , şişe elinden kayıp düşüvermiş Ortalk tam bir süt golüne donmüş Annesi sesi duymuş ve mutfağa koşmuş Sütün döküldüğünü görünce,hemen bir kap ve sünger getirmiş Kaya;ya: -Bunlarla yeri temizleye bilirsin demiş Kaya: -Ama anne,bu benim için çok zor Sen temizlesen olmazmı?diye itiraz etmiş Annesi: -Olmaz!bunu sen ö ğrenmelisin tetlım Karşına çıkan sorunları kendin çözebilmelisin,demiş Kaya bunun üzerine: -Peki anneciğim,diyerek işe başlamış Minik elleriyle yerleri temizlemiş İş bitince annesi ona buzdolabından süt şişesini nasıl çıkaracağını öğretmiş Kaya o gün küçük yaşta olduğu halde sorunlara çözüm bulmayı öğrenmiş Büyüyünce çok ünlü bir bilim adamı olmuş Bir kaç buluşlar yapmış Kendisini tanıyan herkeze bu olayı anlatmış Sonra: -Eğer annem üç yaşındayken öyle davranmasaydı,ben bugün bilim adamı olamazdım,demiş
|