![]() |
Şehzadeler Şehri, Türkıyedekı Şehzadeler Şehri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehzadeler Şehri, Türkıyedekı Şehzadeler Şehrişehzadeler şehri, türkıyedekı şehzadeler şehri ![]() ![]() ![]() Karadenizin yeşilliği, semanın maviliği, dağların kahverengi tonları, ırmağın kendine has yeşilliği, misafirperver insanlarıyla bir başkadır Amasya yöremiz ![]() ![]() ![]() Dilerseniz ben bu eşsiz yöremizi anlatmaya başlamadan önce bisiklet sever dostum Emin LAP'ın katkılarıyla yaptığı bir projeden bahsedeyim ve daha sonra bu güzel yöremizi anlatmaya başlayayım ![]() Emin dostumunda üyesi olduğu Amasya Sivil Toplumu Destekleme Derneğinin yaptığı bir proje var ve bu projenin adı "Bisikletinle canlandır hayatı" ![]() Projenin amacı: Bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla çeşitli hediyeler dağıtılması, bisikletin faydaları hakkında çeşitli broşürler bastırılıp dağıtılarak bisiklet kullanımını arttırmak ve bakımını öğretmek ve Amasya ilinde bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanımını özendirmek ve yerleştirmek ![]() Projeyi destekleyenler: Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, Sivil Savunma İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Proje kapsamındaki etkinlikler: 50 kişilik 2 adet bisiklet turu düzenlemek, Bisikleti sevdirmek ve faydalarını anlatmak üzere 2000 adet broşür dağıtmak, ulaşım aracı olarak bisiklet kullanan 20 kişiyi ödüllendirmek, 100 bisiklete bakım yapıp, 100 kişinin bisikletin gündelik bakımını öğrenmesini sağlamak, 30 kişiye bisiklet sürmeyi öğretmek, Aynalı Mağara bisiklet turu, 15 adet bisiklet parkı yaparak şehrin değişik yerlerine yerleştirmek, bisiklet kiralama sistemi oluşturmak Proje teşvikleri: Dışarıdan gelen bisikletli misafirlere ücretsiz konaklama yeri (çadırları kendileri getirmeleri şartıyla), olanaklar dahilinde yemek ihtiyaçlarını karşılama, rehberlik, ücretsiz bakım ve bakım hakkında teknik bilgi verilmesi Proje süresi: Proje 01 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizden beklentimiz: Sizden tek beklentimiz bu projeye destek sağlamanız ![]() ![]() ![]() Şimdiden verdiğiniz desteğe teşekkür eder rota önerimize kaldığımız yerden devam edebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuruluşundan binlerce yıllık zaman dilimi içerisinde tahminen 7500) Hititler, Erigler, Kimmerler, Lidyalılar, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı Medeniyetlerine ev sahipliği ve krallara başkentlik yapmış alimler, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştirmiş, şehzadelerin eğitim gördüğü bir belde olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() 1341 yılından sonra Uygur Türklerinden Ertana Beyliği'nin hakimiyeti görülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amasya, Orta Karadeniz Bölümünün iç kesiminde 35° 00’ ve 36° 30’ Doğu Boylamları, 40° 15’ ve 41° 03’ Kuzey Enlemleri arasında yer alır ![]() ![]() Yüzölçümü : 5 ![]() ![]() Amasya ve çevresinin genel görünümünde,dağlar ve dağları derin bir şekilde yaran vadiler dikkati çeker ![]() Amasya,bulunduğu konum itibariyle bir geçiş iklimine sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|