|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ait, çanakkale, sözleri, türküler, türküleri, türkülerinin, yöresine |
![]() |
Çanakkale Türküleri,Çanakkale Türkülerinin Sözleri,Çanakkale Yöresine Ait Türküler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanakkale Türküleri,Çanakkale Türkülerinin Sözleri,Çanakkale Yöresine Ait TürkülerÇanakkale Türküleri,Çanakkale Türkülerinin sözleri,Çanakkale Yöresine ait Türküler,çanakkale türküleri ve sözleri, En güzel Çanakkale Türküleri Ak Kiremitten Su Damlar Ak kiremitten su damlar Bir kız verin adamlar Bir kız bize çok mudur Mehlenizde yok mudur Daracık daracık sokaklar Yarim şeker ufaklar Pul pul olsun dökülsün Yar seni öpen dudaklar Sarı çember başında Oyaları dışında Ben nasıl ayrılayım Sabah akşam karşımda Daracık daracık sokaklar Yarim şeker ufaklar Pul pul olsun dökülsün Yar seni öpen dudaklar Kuş kanadın kırılsın Niye kondun asmaya Ben yarimden ayrılmam Götürseler asmaya Daracık daracık sokaklar Yarim şeker ufaklar Pul pul olsun dökülsün Yar seni öpen dudaklar Hamza Baycan Çanakkale/Ezine, Körüktaşı (Fıranlı) Köyü'ne aittir Al Geydim Alsın Diye Al geydim alsın diye Mor giydim sarsın diye İsteyene varmadım Sevdiğim alsın diye Ayva sarısı yarim Limon yarısı yarim Ben senden ayrılmam Lafın doğrusu yarim Annem Entari Almış 1 Annem entari almış Siyah dalları varmış Keşke sevmez olaydım Yarimin yarı varmış Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Beyaz giyme tanırlar Seni yolcu sanırlar Senin fidan boyunu Nazar eder yolcular Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Yatma yeşil çimene Uyur uyanamazsın Verme beni ellere Görür dayanamazsın Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Annem Entari Almış 2 Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Kolundaki saatin İçindedir alâtı Kara gözlü yarimin Elindedir sanatı Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Kulağndaki küpeler Şıngır mıngır ediyor Ver anne sevdiğime Aşkı deli ediyor Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun meler ovalarda Ayağmdaki terlikler Kapkara zeytin gibi Benim yarim yok burda Duruyom yetim gibi Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Başımdaki çemberin Oyası çengel mengel Yarim seni görürler Görünmez yollardan gel Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Dikiş dikiyom dikiş Makinamın kolları Sevene uzak gelmez Yenice'nin yolları Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun güder ovalarda Yenice'dir köyümüz Zemzem akar suyumuz Sevip sevip ayrılmak Yoktur öyle huyumuz Beyim aman dağlarda dağlarda Koyun meler ovalarda Asker yolu beklerim Asker yolu beklerim Vay benim emeklerim Yap yavrım askerliğni Ben yolunu beklerim (Gelesiye beklerim) Çay bulanık napalım Çaya mektup atalım Ayrılmacağdık yavrım Ayırdılar napalım Şübenin kapısına Huruldum yapısına Dövletim nasıl gıydın Çiftedir yavrısına Evlerinin aresi Başımın al daresi Yazılmış kara yazı Bulunmaz mı çaresi (Bulunmadı çaresi) Çayır ince biçilmez Su sovukdur içilmez Yavrılardan geç dirler Kokusundan geçilmez Bahçemizde Güller Açtı Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar Yenice'ye girerken Sol tarafta mandıra Yarimin bakışları Kaldı bana hatıra Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar Sırtındaki kazağı Ben örmedim mi yarim Kızlarla konuşurken Ben görmedim mi yarim Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar İn dereye dereye Derenin neresine Öğretmen olmayanın Kravat neresine Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar İndim dere akmıyor Yar yüzüme bakmıyor Dokuz daldan gül aldım Yarim gibi kokmuyor Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar Başımdaki çembere Oyası çengel mengel Yarim seni görürler Görünmez yollardan gel Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar Kara kara kazanlar Kara yazı yazanlar Cennet yüzü görmesin Aramızı bozanlar Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar Bisiklete binersin Bizim orda inersin Eğer annen görürse Lastik patladı dersin Bahçemizde güller açtı gel güle yar Ben senden ayrılamam fidan boylu yar Cevap: En güzel Çanakkale Türküleri Çayır Çimen Geze Geze 2 Çayır çimen geze geze (oy) Oldum ben bir geveze (oy) Oğluna meyil verdim (Oğluna gönül verdim) Darılma hanım teyze (oy ninem oy) Simidimin tablası (oy) Geldi düğün haftası (oy) Gelin olacam diye Nedir kızın tasası (oy ninem oy) Pencereden kuş uştu (oy) Yandı yürek tutuştu (oy) Yanma yüreyim yanma Ayrılık başa düştü (oy ninem oy) Eteyimin pilesi (oy) Yandandır eklemesi (oy) Sen git yarim askere (Sen git yarim gurbete) Bendendir beklemesi (oy ninem oy) Yenice'ye girerken (oy) Sol tarafta hastane (oy) Yarimin mektubunu Eylendirme postane (oy ninem oy) Denizin Kenarında Denizin kenarında Bahriyeli askeri Dünya güzeli olsa Severim esmerleri Bizim evin önünde Kim atmış mavi boya Kimden korkuyon yarim Baksana doya doya Fasülyeyi bişirdim Toprak tenceresinde Gel yarim konuşalım Mutfak penceresinde Kuyudan su çekerim Çiçeklere dökerim Beni küçük sanmayın Ben ne sevda çekerim Karyolamın demiri O yar benim değil mi O yar benim olmazsa Öldürürüm kendimi Dere Boyu Saz Olur (Fatmam) Dere boyu saz olur (aman Fatmam) Gül açılır yaz olur Ben gülüme gül demem (sürmeli gözlü Fatmam) Gülün ömrü az olur Derelerin uzunu (aman Fatmam) Kıramadım buzunu Aldım Çerkez kızını (fidan da gözlü Fatmam) Çekemedim nazını Dere kunduzu musun (aman Fatmam) Sabah yıldızı mısın Aç gapını ben geldim (sürmeli gözlü Fatmam) Miralay gızı mısın Şu dere aşmak ister (aman Fatmam) Al yanak yaşmak ister Şu benim cahil gönlüm (sürmeli gözlü Fatmam) Yare gavuşmak ister Dömeke Yandı Gene Dömeke yandı gene Yolunu döne döne Arkadaşım ben vuruldum Bir yudum su ver bana Telgraflar vuruldu Her düvele duyuldu Yetişin arkadaşlar Muharebe kuruldu Taburlarım yörüdü Çöl ovayı bürüdü Edirne ovasında Beyaz tenim çürüdü Emine'm Emine'm Demekten Emine'm Emine'm demekten Ben kesildim yemekten Doktor gelse kesmez Benim derdim yürekten Aktaş aktaş üstüne İri fes baş üstüne Yardan selam gelmezse Pekala baş üstüne Tavşan gelir ekine Kulakları dikine Annem beni veriyor Yarım şinik ekine Evlerinin Önü Arpa Evlerinin önü arpa Atlar yiyor gırpa da gırpa (hey hey aman) Memet beyim at oynatır Kollarını çırpa da çırpa (hey hey aman) Evlerinin önü kuyu Kuyudan çekerler suyu (hey hey aman) Hesap ettim yaşlarını Küçücüksün biraz büyü (hey hey aman) Evlerinin önü dere Yarim gidiyor askere (hey hey aman) Çabucak gelse tezkere Sarsam onu beş on kere (hey hey aman) Evlerinin Önü İğde Evlerinin önü iğde İğdenin dalları yerde Al tavanlı yükek evde Gelin m'oldun hanım m'oldun Pencereye çekmiş perde Sen uğrattın beni derde Ben gidersem sen bu yerde Kalın mı sandın durun mu sandın Karanfilin Moruna Karanfilin moruna Ölüyorum yoluna Çifte kurban adadım Sevdiğimin yoluna Karanfilim süt beyaz Ayrı düştük biz bu yaz Hediyeni istemem Mektubunu sıkça yaz Karanfilsin tarçınsın Neden böyle hırçınsın Ne küçüksün ne büyük Tamam benim harcımsın Çanakkale İçinde Çanakkale içinde vurdular beni Ölmeden mezara koydular beni (Nişanlımın çevresine sardılar beni) Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde aynalı çarşı Anne ben gidiyom düşmana karşı Of gençliğim eyvah Çanakkale üstünü duman bürüdü On üçüncü fırka harbe yürüdü Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde sıra söğütler Oturmuş binbaşı asker öğütler Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde bir dolu desdi Anneler babalar ümidi kesdi Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde sıra söğütler Altında yatanlar baba şehitler Of gençliğim eyvah Çanakkale boğazı dardır geçilmez Soğuktur suları kandan içilmez Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde sıra sıra kazanlar Oturmuş binbaşılar künye yazarlar Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde bir binek daşı Yanaştır kır atı binsin binbaşı Of gençliğim eyvah ---- Çanakkale İçinde Çanakkale içinde aynalı çarşı Ana ben gidiyom düşmana karşı Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde bir uzun selvi Kimimiz nişanlı kimimiz evli Of gençliğim eyvah Çanakkale üstünü duman bürüdü On üçüncü fırka harbe yürüdü Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde toplar kuruldu Vay bizim uşaklar orda vuruldu Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde bir dolu testi Analar babalar umudu kesti Of gençliğim eyvah Yüce Dağ Başında Bir Ulu Çınar Yüce dağ başında bir ulu çınar Çınarın dallerine (kanaryam) şahinler konar Herkes sevdiğine böyle mi yanar Ağla ey gözlerim ağla ayrılığın günüdür Söyle ey dillerim söyle muhabbetin sonudur Yüce dağ başında unum elenir Kar beyaz gömleğim (de kanaryam) kana belenir Gülme düşman gülme sıra dolanır Ağla ey gözlerim ağla ayrılığın günüdür Söyle ey dillerim söyle muhabbetin sonudur Atımı bağladım ben bir yoncaya Benden selam söylen (de kanaryam) gülü goncaya Ben de vurgun idim beli inceye Ağla ey gözlerim ağla ayrılığın günüdür Söyle ey dillerim söyle muhabbetin sonudur |
![]() |
![]() |
|