![]() |
Vdekja E Ebu Bekr Hazreti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vdekja E Ebu Bekr HazretiVdekja e Ebu Bekr Hazreti Hakkında Vdekja e Ebu Bekr Hazreti Vdekja e Ebu Bekr Hazreti Hazreti Ebu Bekrit, është përgatitur për të vdekur, Hazreti Aishes (ra) erdhi dhe lexoni poemë në vijim: "Betohem në jetën tuaj, se shpirti është bllokuar në gjoks të shkaktuara nga ngushtimi i personit për të rimarrë pasurinë ' Pas kësaj, Hazreti Ebu Bekir nga fytyra e tij ai tha: Kjo nuk është, si më poshtë: Se vdekja ishte me të vërtetë i dehur (o njeri) që ju atë që keni për të shpëtuar (Kaf/19) Qefin mua, mund të larë dhe veshje të dy, për shkak të vdekurit jetesës është më shumë se një person ka nevojë për një veshje e re Hazreti Aishes (ra), vdekjes Hazreti Ebu Bekri është në çast të lexuar poezinë e mëposhtme: Fytyra e tij ishte e bardhë që ai do të kërkohet hir e shiut këtë pranverë për jetimët, gratë e veja ishte një strehë për gratë Pastaj Hazreti Ebu Bekri (ra) tha: Kjo është e lavdërueshme, nuk mund dhe është i denjë i Hazreti Pejgamberit ' Hazreti Ebu Bekri ka thënë para se të hyjnë Qira Ashab-I: - A çağırmıyalım një mjek do të shqyrtojë ju? - Mjeku i shikoi mua dhe "I dashur të bëj unë"! tha Selman-i Faris (ra) në mënyrë që të vizitoni Profeti erdhi para Ebu Bekr dhe tha: "O Ebu Bekr, avokati ne mish" Atëherë ai tha: "Zoti do të hapë në botë për ju nuk e dini se lutja në mëngjes që bën të nevojshme duhet të marrë një tjetër prej tij një njeri i Perëndisë e ka shpërdoruar Në këtë drejtim, edhe pse ju jeni shpërdoruar fyerje për Perëndinë se zjarri Për të marrë ti poshtë! " Hazreti Ebu Bekri (ra) sëmundje në goditje të rënda Las, në vend të njerëzve që donin të lënë një kalif kalifi Omar, si ai ishte edhe në këtë, ai tha: - Zoti ynë, më e fuqishme dhe solide unë pyes veten se çfarë përgjigje keni zgjedhur të jepni dikujt? - Shërbëtorët e tij që jetojnë jashtë në hayırlılarını them! Atëherë Profeti i dërgoi një njoftim Kur Hz Omeri Omeri tha: E di se All-llahu ka të drejtë për një ditë dhe në natën ai nuk e pranon të drejtën e Zotit e ka të drejtën për një natë të gjatë ditës nuk e pranon se nëse nuk eda Supozoni se në ditën e kijametit All-llahu nuk do të pranojë krijuesit nafileyi të peshore të rënda, por ato janë subjekt i të drejtave dhe të drejtat në botë në të drejtën e tyre që peshon më shumë ötürüdür ndonjë tjetër drejtës për gjykim në vetvete nuk është diçka që të jetë e rëndë në ditën e gjykimit peshore mizanları ardhurve të lehta, por ato janë subjekt i gënjeshtra dhe gënjeshtra doli në dritë, sepse ata kanë një të lehtë Natyrisht, një bilanc nuk është diçka tjetër sesa paragjykim në tigan do të ketë një të lehtë All-llahu, veprat më të bukura në mesin e popullit të parajsë thanë ata hoqën dorë nga defekte në këtë drejtim, duke kërkuar në një nga 'ajo që kam marrë ato të rendit të këtyre image Amam! der Me siguri në mesin e banorëve të zjarrit është vepra më e keqe përmend İşlemiş pretendon të jetë një nga rrugët për të dalë të këtij njoftimi në fytyrat e veprave "të këtyre njerëzve unë them të lartë Pa marrë parasysh se kush beson se mëshira e mëshirës së All-llahut dhe dënimin, ndëshkimin dhe kaçsın zikretmiş ajet, me dorën e tij për të rrezikojë veten e tij, përveç All-llahut, që ju dëshironi që të drejtë! Nëse ju dëgjoni këtë vend të nasihatimi sjellë asgjë të vdekjes nuk do të jetë më e bukur, nëse ju tashmë se si ju do të vdisni për ju nga të vdekurit se urrejtja ju nuk do të dëgjoni nasihatimi Sigurisht diçka që nuk mund të rezistojë atij! Tha se b Müseyyeb thotë: Hazreti Ebu Bekri (ra) është gati të vdesë, ashabdan disa njerëz iu afruan dhe i tha: "O Pejgamber Kalifi! Ne jemi në situatën që ne shohim në azıklandır na ' Për këtë arsye Ebu Bekri tha: - Kush tha se fjalët e mëposhtme dhe pastaj vdes, shpirti i tij i Zotit e bën të qartë në horizont! - Çfarë është e qartë horizont? - Nuk është një shesh në para Arshit kopshte, lumenj, pemët duhet të përballet çdo ditë atje, të marrë mëshirë për shpirtin e saj në këtë vend të Perëndisë që ju tregon se ata e bëjnë premtimin e mëposhtme: O Zot! Pasi ta keni krijuar ato, edhe pse jo domosdoshmërisht duhet mahlukâta ta ndarë në dy grupe për një bekim grup, një bekim për mua të grupit të flokëve cehenem, duke e bërë për ferr! O Zot! Sigurisht ju, krijesë, i ndanë para krijimit të tyre, të cilit është ndarja e bërë një ndarje, të qetë, të cilit i tha: E kujt është i çoroditur, mëkatet e të cilit bëhet i urtë për të bërë të qetë e mia! O Zot! Prandaj, ju e dinte se çfarë duhet të bëjmë para se të krijimit të njohuri tuaj e çdo shpirti nuk ka shpëtim prej atyre që i binden më argëtojnë ju! O Zot! Ju nuk jeni i autorizuar për të shprehur më askush për të kërkuar falje për atë, ju mori mua më afër do të thotë ku flokët! O Zot! Ju mori të vlerësoj lëvizjet e shërbëtorëve të mos lëvizë asgjë nëse ju më lejoni të shkojë e flokëve devotshmërisë! O Zot! Ju keni krijuar mirës dhe të keqes ata kanë krijuar për secilin nga dy pjesë të cilat do të ihsanlar mua flokët e saj është e mirë! O Zot! Ju jeni qiellit dhe ferrit halkettin atë që ata kanë krijuar për çdo banor të drejtë të kopshtit të më flokët! O Zot! Shtrembërim të vullnetit të një populli që e bëri për gjoksin e saj u ngushtua besimin e tyre në mua për të zgjeruar gjoksin tim, dekoroj besimi në zemrën time! O Zot! Puna e tyre i keni matur rezultatet e vetë-lidhur me të një jetë të bukur pas vdekjes le të jetojnë! ngushtë e saj me mua! O Zot! Dikush tjetër të cilët keni besim dhe shpresë se edhe pse mëngjes dhe güvencim akşamlarsa dhe unë shpresoj se ju ishit të humbur! Orientim të heqin dorë nga mëkati dhe adhurimi i fuqisë së Perëndisë, por unë u YLE! Pastaj, Hazreti Ebu Bekri (ra) tha: "E gjithë kjo ka pasur një rol në librin e All-llahut" |
![]() |
![]() |
|