![]() |
Umreye Gideceklere Ünlülerden Tavsiyeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Umreye Gideceklere Ünlülerden TavsiyelerUmreye gideceklere ünlülerden tavsiyeler Hacı olmak istediniz, ama kurada çıkmadınız ![]() ![]() Önce Mekke'ye mi, yoksa Medine'ye mi gitmelisiniz? Daha önce umreye gitmiş ünlülerden kutsal toprakları ziyaret edecekler için tavsiyeler aldık ![]() ![]() İslam'da imkânı olanların hacca gitmeleri emredilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçmişte umreye giden ünlülerin ortak görüşü ise herkesin ömründe bir kez oraları ziyaret etmesi gerektiği ![]() ![]() ![]() Necla Nazır: Mutlaka tavaf patiği alın Özellikle bir turla ve onları yönlendirebilecek bir şirketle gitsinler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sibel Can: Orada bol bol dua etmek lazım Muhteşemdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nazlı Ilıcak: Önce Medine'ye, sonra Mekke'ye gidin Umreye tek gitmesinler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadire İçkale: Genç yaşta gitmek önemli Oralar, genç yaşta gidilecek yerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ümit Meriç: Peygamber'in yaşadığı yerleri bilinçli ziyaret edin Umreye gitmeden önce 'ben'lerinden kurtulsunlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seda Sayan: Umre'yi ertelemeyin "Kızımı evlendireyim, oğlumun mürüvvetini göreyim, biraz daha durayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mazhar Alanson: Gönlünüzün pasını dezenfekte edin Gönlünüzün pasını silmek için kutsal topraklara gidin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAZIM PIYNAR |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Umreye Gideceklere Ünlülerden Tavsiyeler |
![]() |
![]() |
#2 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Umreye Gideceklere Ünlülerden TavsiyelerDiyanet ile umreye aralık sonu gittik 12 ocak 2015 te döndük ![]() Umreye gitmeden internetten neler lazım olabileceği ile ilgili yoğun bir araştırma yaptım ![]() Tabi çok bilgi var ![]() ![]() Öncelikle umreye gittiğiniz ay çok fark ediyor ![]() ![]() Bizim gittiğimiz ay özellikle ocak-şubat ayları Medine ve Mekke'de en soğuk aylar ![]() Yani Arabistan'ın kışı ![]() ![]() Gündüz sıcaklık çok iyi kısa kol geziyoruz terletmiyor ![]() ![]() Gece yarısından sonra biraz serinliyor kısa kol üstüne bir hırka almak gerekiyor ![]() Biz yanımızda tavsiyelere göre onlarca gömlek, çorap vs getirmiştik ![]() Hava sıcak olmadığı için terlemedik ve giydiklerimizi de her gün değiştirmedik ![]() Ben mesela o kadar çorap götürmeme rağmen 1 çorap giydim Türkiye'den Medine'ye giderken orada bir daha çorap giymedim ![]() ![]() Otellerde kağıt peçete ve banyo havlusu mevcut ![]() ![]() ![]() ![]() Para bozdurma yerleri var Medine'de de Mekke'de de ![]() Medine de oteller Mescidi Nebevi'ye çok yakın ![]() ![]() Mekke'de bizim seçtiğimiz otel Kabe'ye yürüme mesafesinde idi serviste vardı ![]() ![]() Hurmaları diyanet aracılığı ile ptt kargo geldi otelde teslim aldı ![]() ![]() ![]() ![]() Zemzem sularını diyanet bize ücretsiz (5 litre hakkımız varmış artık) olarak paketlenmiş bir şekilde dönerken Cidde hava alanında verdi ![]() Tabi bazılarımız küçük pet şişelere zem zem doldurup valizlere koydu ![]() ![]() Kontörlü telefon hattı aldık mobily şirketinin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otel lobilerinde ancak wireless çekiyordu ![]() ![]() ![]() Bu ara da otel odasında kesinlikle ziynet eşyası değerli bir şey bırakmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Allah kabul etsin şimdiden ![]() |
![]() |
![]() |
|