Beni Bekliyor... |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Beni Bekliyor...Kendi üzerinde dönen değirmen taşları misali dönüyorum odalarda; Seccadeler nerde? ![]() Kıble hangi yöne doğruydu bu evde?![]() ![]() Başıma koymak için takke, çekmek için tesbih var mı? ![]() ![]() * Bugün bitti Gece de gidiyor![]() ![]() Bir günüm daha bitti; ben nereye gidiyorum?![]() ![]() Gün gün, saat saat, dakika dakika ölüyorum! ![]() Gidiyorum!![]() Tükeniyorum; haberim var mı?![]() ![]() * Her şeyi sevmek ![]() ![]() Çok güzel Kendini sevmek![]() ![]() Çok güzel Peki, bu nasıl kendini sevmek? “Seviyorum” çığlıklarıyla yak kendini hadi!![]() Erit kendini, tüket, bitir!![]() ![]() * Sen ![]() ![]() Ey sen, aynadaki!![]() “Kalan”ının farkında mısın? Peki “talan”ının? Sen![]() ![]() Ey sen, aynadaki!![]() ![]() Dün de bakmıştın aynaya Farkında mısın; bugün daha yaşlısın!![]() Bugün daha çökük, bugün daha çirkin, bugün daha tedirgin!![]() Çünkü biraz daha dökülmüş saçların, biraz daha buruşmuş suratın!Biraz daha; bir saniye, bir dakika, bir saat, bir gün daha yaklaşmışsın düşeceğin çukura! ![]() ![]() * Nerde, Nerde seccadeleeer? ![]() Kıble hangi yöndeydi bu evde?![]() Ninem son gelişinde ne tarafa doğru namaz kılmıştı?![]() ![]() Katlanır rahlenin nasıl açıldığını unuttum Ve onun içinde açılan “Kitab”ın yüzümü ve içimi nasıl aydınlattığını![]() ![]() ![]() İçim ![]() ![]() Aahhh, içim yanıyor![]() * Bugün bitti, gece de gidiyor ![]() ![]() Bir günüm daha bitti; ben, ben nereye gidiyorum?![]() Gün gün, saat saat, dakika dakika ölüyorum![]() ![]() Gidiyorum![]() ![]() Tükeniyorum; haberim var mı?![]() ![]() * Son tuttuğum orucu hangi iklimde bıraktım? ![]() Son kıldığım namaz hangi seccadeyle katlandı?![]() Merak ediyorum; Kâbe hâlâ bekliyor mu beni?![]() Bilmiyorum![]() ![]() Bilemiyorum Ama şundan eminim:Mezarım beni bekliyor! Muammer Erkul / (‘Bul Beni’den ![]() ![]() )
|
|