![]() |
Kramplarda Neler Yapılabilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kramplarda Neler YapılabilirBir ya da birden fazla kas demetinde birden görülebilen; kısa bazı durumlarda 10 dakikaya varan kasılmalara kramp ismi verilir ![]() ![]() ![]() Kas krampları; ani başlayan ve kişiye oldukça fazla acı veren kas kasılmalardır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaslarımız yürüme koşma zıplama vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen bir bazen birden fazla kas demetinde birden görülebilen; kısa bazı durumlarda 10 dakikaya varan kasılmalara kramp ismi verilir ![]() ![]() Sadece egzersiz sonrası olmaz Kas krampları; ani başlayan ve kişiye oldukça fazla acı veren kas kasılmalardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarda da görülür Yetişkinlerde daha sık görülen kramplar çocuklarda özel durumlarda görülebilir ![]() ![]() Mineral eksikliği de etkiler Kas kramplarında mineraller önemli yer teşkil eder ![]() ![]() Gebelik dönemlerinde de kramplara sıklıkla rastlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kramplarda neler yapılabilir? Kas krampı geçiren birine yapılabilecek en iyi yardım öncelikle yardım eden kişinin sakin olmasıdır ![]() ![]() ![]() Hastayı düz bir zemine yatırın ![]() ![]() ![]() arasında 90 derecelik bir açı oluşturmuş olacaksınız ![]() ![]() Gebelik kramplarında da eşinizden yardım isteyerek aynı egzersizi yapmasını isteyebilirsiniz ![]() Eğer sizin bacağınıza kramp girdi ise ve size yardım edecek biri yoksa ayağa kalkıp ellerinizi sert bir yere dayayın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer deniz ya da havuzda kramp girmiş ise yapabileceğiniz tek şey sakin olup karaya doğru sırtüstü kendinizi yormadan yüzmektir ![]() ![]() arkadaşınızın bacağını ovalayarak ya da hafif vuruşlar yaparak rahatlatmaya çalışın ![]() ![]() ![]() Kramplardan uzak durmak için aşırı sıcak günlerde sıvı tüketimimize önem vermeliyiz ![]() ![]() ![]() riskinizi daha da artıracaktır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|