![]() |
Ramazan'ın 3.Gün İftar Menüsü Sizlerle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan'ın 3.Gün İftar Menüsü SizlerleMısırlı Pilav Malzemeler: 2 Su Bardağı Mısır Konservesi 2 Su Bardağı Pirinç 4 Bardak Et Suyu 1 Kahve Fincanı Soya Yağı İstediğiniz kadar karabiber ve tuz Hazırlanışı: Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakallı Ispanak Salatası Malzemeler: 200 gram ıspanak yaprağı 2 portakal 1/2 kırmızı soğan 1/3 bardak kavrulmuş badem/ceviz/fındık/dolma fıstığı Sosu İçin Malzemeler: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 portakal kabuğunun rendesi 1/2 limon kabuğunun rendesi 1 çorba kaşığı portakal suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı bal Tuz Hazırlanışı: Ispanakları iyice yıkayıp, salata kurutucusunda kurutup, elle doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu Yayla Çorbası Malzemeler: 5 çorba kaşığı pirinç 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı yoğurt 10 su bardağı et suyu (Veya su) Yarım bardak süt 1 çorba kaşığı margarin 1 yumurta sarısı Yeterince tuz Nane Hazırlanışı: Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda (veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuklu Karnabahar Graten Malzemeler: 1 adet karnabahar Üzeri için: 100 gram tavuk eti 2 soğan 4 diş sarımsak 2 havuç 1 tutam maydanoz Tuz Karabiber Zeytinyağı Beşamel sosu için: 3 çorba kaşığı un 3 su bardağı süt Zeytinyağı Tuz Karabiber Muskat Üzeri için: Rende kaşar Hazırlanışı: Karnıbaharı haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhallebili Kadayıf Malzemeler: 1 litre süt 1 bardak un 1 bardak şeker 1 yumurta Vanilya Bir kaşık tereyağ Kadayıf Sponsorlu Bağlantılar Hazırlanışı: Karışımı kaynatıp, borcama ilk önce kavrulmuş kadayıfı serpiyoruz daha sonra muhallebeyi döküyoruz, en son olarak kalan kadayıfı serpiştiriyoruz ?soğumaya bırakalım afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|