Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iftar, menüsü, sizlerle

İftar Menüsü Sizlerle 7

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar Menüsü Sizlerle 7



Tavuklu Bezelye Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı bezelye
1 parça tavukgöğsü
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tarhun otu
Tavuk suyu
Sıvıyağ

Yapılışı

1 adet tavuk göğsünü haşlayın Haşladığınız tavuk göğsünü küp, küp doğrayın Tencereye sıvıyağı alıp Üstüne un ekleyin ve unu kavurun Un pembeleşince üstüne tavuk suyu ve 1 su bardağı sütü ilave edin ve karıştırın Sonrada üstüne tavuk etini, bezelyeyi sıcak suyu ekleyin Çorbayı pişirmeye bırakın Çorbayı servis tabağına alın Üstüne tarhun otu ekleyip sıcak olarak servis yapın

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler

6 adet kemer patlıcan
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
Tuz
Karabiber ,
2 adet domates
6 adet sivribiber

Yapılışı

Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur Sap kısımları üst*lerinde kalır Limonlu suda bekletilir Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan kıyma ile birlikte kavrulur Salça ilave edilip karıştırmaya devam edilir Ocaktan alınıp içine ince doğran*mış maydanoz ve karabiber eklenip harmanlanır Tepsiye alınmış patlıcanların ortası açılıp hazırlanan harç bu boşluğa yerleştirilir Üzerlerine halka domates, sivri biberler ve diş sarmısak konulur 1 su bardağı ilave edilip 220° fırında 40 dakika pişirilir

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Malzemeler:

1 paket fırın makarna
1 lt süt
1/2paket margarin
4-5 çorba kaşığı un,
1 kase rende kaşar
2 çk sıvıyağ

Yapılışı:

Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun Üstüne sütünü ekleyip sürekli karıştırın ve topaklanmadan güzel bir sos hazırlayın Tuzunu karabiberini ekleyin Arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir

Haşladığımız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir borcama koyun Üstüne sosun yarısını koyup güzelce yayın Kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın Rende kaşarla süsleyin 20-25 dk kızgın fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin

Sütlü İrmikli Puding Tarifi

MALZEMELER :
* 9 çorba kaşığı şeker 9 çorba kaşığı irmik
* 1 litre süt
* 1/4 küçük paket margarin
* 2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
* Yarım paket vanilya

Yapılışı

Bakır bir tencerede süt ve şeker kaynatılır
İrmik serpilerek karıştırılır
Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınrr
1/4 küçük paket margarin ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi ve vanilya katılıp karıştırılır
Su veya gülsuyu ile ıslatılmış ortası delik yuvarlak kalıba boşaltılır
Buz dolabında 5-6 saat veya bir gece bırakılır
Büyük bir tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir

NOT : Puding,kalıba boşaltılırken arasına tarçınlı ceviz de konabilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.