![]() |
İftar Menüsü Sizlerle 7 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Menüsü Sizlerle 7Tavuklu Bezelye Çorbası Tarifi Malzemeler 1 su bardağı bezelye 1 parça tavukgöğsü 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Tarhun otu Tavuk suyu Sıvıyağ Yapılışı 1 adet tavuk göğsünü haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karnıyarık Tarifi Malzemeler 6 adet kemer patlıcan 250 gr ![]() 1 çorba kaşığı salça 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 6 diş sarmısak Tuz Karabiber , 2 adet domates 6 adet sivribiber Yapılışı Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Malzemeler: 1 paket fırın makarna 1 lt süt 1/2paket margarin 4-5 çorba kaşığı un, 1 kase rende kaşar 2 ç ![]() Yapılışı: Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Haşladığımız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir borcama koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlü İrmikli Puding Tarifi MALZEMELER : * 9 çorba kaşığı şeker 9 çorba kaşığı irmik * 1 litre süt * 1/4 küçük paket margarin * 2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi * Yarım paket vanilya Yapılışı Bakır bir tencerede süt ve şeker kaynatılır İrmik serpilerek karıştırılır ![]() Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınrr ![]() 1/4 küçük paket margarin ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi ve vanilya katılıp karıştırılır ![]() Su veya gülsuyu ile ıslatılmış ortası delik yuvarlak kalıba boşaltılır ![]() Buz dolabında 5-6 saat veya bir gece bırakılır ![]() Büyük bir tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir ![]() NOT : Puding,kalıba boşaltılırken arasına tarçınlı ceviz de konabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|