![]() |
İftar Menüsü Sizlerle 12 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Menüsü Sizlerle 12Kafkas çorbası Malzemeler 1 adet havuç 2 dal pırasa 2 adet küçük pancar 1 adet küçük boy kereviz 1 adet kuru soğan 4 yaprak beyaz lahana 2 su bardağı su ya da et suyu 1 kahve fincanı arpa şehriye 1 su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı tuz, karabiber Tarif ? Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın ![]() ? İnce ince doğrayarak bir kenara alın ![]() ? Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin ![]() ? Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin ![]() ? Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 6 su ardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın ![]() ? 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin ![]() ? Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın ![]() ? Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın ![]() ? Sürekli karıştırarak çorbaya katın ![]() ? Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın ![]() Ali Nazik Malzemeler : 5 Adet patlıcan 500 gr kıyma 2 Çorba kaşığı margarin 1 kg yoğurt 6 Diş sarımsak Tuz, karabiber, kırmızı pul biber Tarif Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesli Börek Malzemeler 3 adet yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta sarısı 1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri Karabiber Kekik 1 adet yumurta akı 1 çay bardağı süt 4-5 adet patates Tuz Pulbiber Tarif İçi için; patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güllaç Malzemeler 6 bardak süt 2 bardak toz şeker 1 çay kaşığı vanilya 6 yaprak güllaç 1 bardak ceviziçi Gülsuyu Üstünü süslemek için badem ve nar taneleri Tarif ? Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın ![]() ? Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun ![]() ? Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin ![]() ? Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin ![]() ? Tekrar 2'nci 3'üncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın ![]() ? 3'üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin ![]() ? Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun ![]() ? Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin ![]() ? Güllaçların üstünü nar ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz ![]() Not : İstenirse güllaçların üzerine gülsuyu dökülür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|