![]() |
Roti Jala’Dan Dantel Krep Yapalım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Roti Jala’Dan Dantel Krep Yapalım![]() , Bir Malezya lezzeti olan Roti Jala’dan dantel krep olur mu? Roti jala, özel bir çeşit hamurla yapılan bir çeşit krep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Roti jalanın hamuru, normal krep hamuruna göre daha yumuşak; yani daha sulu ![]() ![]() Peki bu tarifi neden veriyorum? 1- Dünya mutfaklarında ne gibi şeyler yapıldığı, nasıl teknikler kullanıldığı hakkında fikrimiz olsun diye ![]() 2- Acaba, biz de krep hamurumuzu biraz sütle inceltip tavaya bu şekilde döksek, farklı bir sunum elde edebilir miyiz diye fikir jimnastiği yapmak için ![]() ![]() Aslında hamuru tavaya dökmek, aşağıdaki aletle son derece kolay; ancak Malezya’da sudan ucuz ve her yerde bulunabilen bu plastik parçası; başka yerlerde pek bulunmuyor ![]() ![]() ![]() Roti jala pişirmenin ipuçlarından biri de: Hamuru pişireceğiniz tavanın yüzeyini, çatalın ucuna taktığınız ve zeytinyağına daldırdığınız yarım kuru soğan ile, şöyle bir sıvamanız ![]() ![]() Malzemeler (20 krep için): - 2 su bardağı un - Yarım çay kaşığı zerdeçal - Yarım çay kaşığı tuz (İsterseniz daha fazla da koyabilirsiniz ![]() Bu malzemeleri geniş bir kasede karıştırın ![]() - 2 yumurta - 2 su bardağı hindistan cevizi sütü - 1 su bardağı su ekleyin ![]() ![]() Kalın tabanlı bir tavayı, orta ateşe koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 20-30 saniye sertleşmesini bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|