![]() |
Rüzgar Gülü Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rüzgar Gülü KurabiyeMalzemeler: 150 gr ![]() 1 su bardağı şeker pudra şekeri karışımı 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet yumurta yaklaşık 2 buçuk su bardağı un 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 1 silme tatlı kaşığından biraz az karbonat 2 yemek kaşığı kakao tepsi büyüklüğünde fırın kağıdı veya streç naylon Yapılışı: Terayağını şekerle birlikte kabarana kadar mikserle çırpın ![]() Sıvıyağı ilave edip tekrar karışana kadar çırpın ![]() Yumurtayı ekleyip karıştırın ![]() Unu karbonat, tuz ve vanila ile birlikte tereyağlı karışıma eleyip tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın ![]() Hamuru ikiye ayırıp birine kakaoyu eleyin ve birleşene kadar elinizle yoğurun ![]() Her iki hamuruda ele yapışmayacak, çok sert olmayan bir kıvamda olması için gerekirse az un ilave edip hafif yoğurun ![]() Hamurları buzdolabında 10 dakika dinlendirin ![]() Sade hamuru hafif unlu tezgahta önce elinizle dikdörtgen şekil verip sonra merdane ile 1cm den az kalınlıkta dikdörtgen olarak açın ![]() ![]() Gerekirse bir spatula yardımı ile dikkatlice açtığınız hamuru fırın kağıdına veya streç naylona aktarın ![]() Kakaolu hamuruda yine yeterince (çok değil) unlu tezgahta aynı şekil ve büyüklükte açıp diğer hamurun üzerine koyun ![]() Kısa kenardan başlayarak fırın kağıdı yardımıyla hamuru düzgün rulo yapın ![]() ![]() Fırın kağıdının kenarlarını burup paketleyin ve buzlukta 1-2 saat daha rahat kesilmesi için bekletin ![]() Sertleşmiş, rahat kesilebilen hamuru alıp düz ve geniş bir bıçakla yarım cm den fazla kalıklıkta kesip hafif yağlanmıış tepsiye dizin ![]() Isıtılmış 165C dereceli fırında kabarıp altı hafif kızarana kadar pişirin ![]() Fırından alıp 1 dakika sonra spatula ile tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın ![]() ruzgargulukurabiye[1] ![]() Rüzgar Gülü Kurabiyelerimiz hazıır ![]() |
![]() |
![]() |
|