![]() |
Sosisli Ekmek Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosisli Ekmek Dolması5 adet yuvarlak Japon ekmeği 2-3 adet sosis 1-2 adet kornişon (çok küçük salatalık turşusu) 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ 5-6 dal maydanoz yaprağı Arzu ederseniz 1-2 dal dereotu Ekmekleri tam ortadan enine ikiye ayırınız ![]() Ortalarını hafif oyunuz ![]() Diğer tarafta sosisleri küçük küçük karelere doğrayınız ![]() Bir kaba yağı, küçük doğranmış soğanları koyup, hafif kavurunuz ![]() Sonra doğranmış sosisleri koyup, biraz da onunla kavurunuz ![]() Ateşten alıp, içerisine küçük doğranmış kornişon, maydanoz ve dere-otunu koyup, karıştırınız ![]() Hazırladığınız bu içi oyulan ekmeklerin içine doldurunuz ![]() Hazırladığınız bu ekmekleri servis yapacağınıza 10-15 dakika kala biraz fırına koyup, üstlerini hafif kızartınız ![]() Fırından alıp, sıcakken servis yapınız ![]() Not: Çok küçük yuvarlak sandviç ekmeği ile yapacağınız zaman, ekmekleri enine kesmeyip, içerisini oyup, tekrar aynı içi koyup, başka bir çeşit daha hazırlamış olursunuz ![]() |
![]() |
![]() |
|