![]() |
Eğer,Değil,Çünkü,Değil Rağmen Sevin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğer,Değil,Çünkü,Değil Rağmen SevinBirincinin adı 'Eğer' türü sevgi; Belli beklentileri karşılarsak bize verilecek sevgiye bu adı takmış yazar ![]() olursan baban, annen seni sever ![]() seni severim ![]() Eğer eş olarak benim beklentilerimi karşılarsan seni severim ![]() Toyotome en çok rastlanan sevgi türü budur diyor ![]() Karşılık bekleyen sevgi ![]() Yazara göre evliliklerin pek çoğu 'Eğer' türü sevgi üzerine kurulduğu için çabuk yıkılıyor ![]() o anki gerçek hallerine değil, hayallerindeki abartılmış romantik görüntüsüne aşık oluyor ve beklentilere giriyorlar ![]() İkinci tür: 'Çünkü' türü sevgi ![]() ![]() ![]() Toyotome bu tür sevgiyi şöyle tarif ediyor: Bu tür sevgide kişi bir şey olduğu, bir şeye sahip olduğu ya da bir şey yaptığı için sevilir ![]() Başka birinin onu sevmesi, sahip olduğu bir niteliğe ya da koşula bağlıdır ![]() Örnek mi? Seni seviyorum ![]() Çünkü çok güzelsin (Yakışıklısın) ![]() ![]() Çünkü o kadar popüler, o kadar zengin, o kadar ünlüsün ki ![]() ![]() Çünkü bana o kadar güven veriyorsun ![]() ![]() Biri dışa gösterdikleri öteki yalnızca kendilerinin bildiği ![]() İnsanlar sandıkları kişi olmadığımızı anlar ve bizi terk ederlerse korkusu buradan doğar ![]() İkincisi de ya günün birinde değişirsem ve insanlar beni sevmez olurlarsa endişesidir ![]() Japonya'da bir temizleyicide çalışan dünya güzeli kızın yüzü patlayan kazanla parçalanmış ![]() nişana bozup onu terk etmiş ![]() Daha acısı ayni kentte oturan anne ve babası, hastaneye ziyarete bile gelmemişler, artık çirkin olan kızlarını ![]() sahip olduğu güzellik temeli üstüne kurulmuş olduğundan bir günde ölmüş ![]() Güzellik kalmayınca sevgi de kalmamış ![]() ![]() ![]() ![]() Japon yazar toplumlardaki sevgilerin çoğu 'Çünkü' türündendir ve bu tür sevgi, kalıcılığı konusunda insanı hep kuşkuya düşürür diyor ![]() Peki o zaman, gerçek sevgi, güvenilecek sevgi ne? Ve işte sevgilerin en gerçeği: Üçüncü tür sevgi: 'Rağmen' ![]() ![]() ![]() Bir koşula bağlı olmadığı için ve karşılığında bir şey beklenmediği için? Eğer türü sevgiden farklı bu ![]() bir niteliğine dayanıp böyle bir şeyin varlığını esas olarak almadığı için Çünkü türü sevgi de değil ![]() Bu üçüncü tür sevgide, insan Bir şey olduğu için değil, Bir şey olmasına rağmen sevilir ![]() en zavallı, en sefil insanı olabilir ![]() Bunlara rağmen sevilebilir ![]() *** Her şeye rağmen sevmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten de güzel ve özel ![]() ![]() ![]() gerek kalmadan |
![]() |
![]() |
|