08-02-2009
|
|
yesimciwciw
|
Baba Olunca Adam Oldum

'BABA OLUNCA ADAM OLDUM'
Çiçeği burnunda baba Mustafa Sandal yeni albümünden, özel hayatından, çekimlerine başlayacağı son filmlerine kadar anlattı
İki yıllık bir aradan sonra kendi deyimiyle devrim niteliğinde olan yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkan Mustafa Sandal, bir yandan Karizma’nın tanıtım çalışmalarını, bir yandan da konserler vermeyi sürdürüyor Çiçeği burnunda baba Sandal ile yeni albümünden, özel hayatından, çekimlerine başlayacağı son filmlerinden konuştuk
Sibel Can gibi sizin de daha Karizma albümünüz piyasaya çıkmadan korsanların eline düştü
Korsanlarla ciddi bir meselesimiz var Toplum olarak maalesef hazırcılığa alışmak üzereyiz İnsanlar CD satın almayı unutmaya başlıyor Her şey sanallaşıyor Senin aylarca emek verdiğin şarkıları üç dakikada bedelsiz olarak bilgisayarına indirebiliyor İnanın, emeklerimiz karşılığını bulmayınca içimizden hiçbir şey gelmiyor Böyle giderse yakın gelecekte hiçbirimizi olmayacağız
İçinizde köstebek mi var?
Hayır, kesinlikle ekibimde bir köstebek olamaz Albüm öncesinde içeriği tamamen uydurma olan ve eski şarkılarımın yer aldığı sahte bir albüm yayınlandı Sahtekarlar sadece adımızı kullanıldı o kadar
Yanılmıyorsam bir de korsanla mücadele ekibi kurdunuz
Mustinet net sitesinde beni çok sıkı takip eden büyük bir kitle var Orada 3 yüz kişilik korsan avcıları ekibi kuruldu Bunlar gönüllü olarak bizimle çalışan ve mp3 siteleri ile korsan satıcılarını tespit edip bizi bilgilendiren bir ekip
en az 5-6 hit çIkar
İki yıl önceki röportajımızda Devamı Var albümünün üstüne albüm düşünemiyordunuz Emina Hanım ile de evlenmeyi düşünmüyorum demiştiniz Şimdi hem Karizma için devrim niteliğinde diyorsunuz hem de Emina Hanım’la evlisiniz Bu nasıl bir çelişki?
Aslında ortada bir çelişki yok 2007’de en güzel albümüm Devamı Var’dı İki sene biriktirdiklerim ve Yaradan’ın bana bir mucizesi olarak gördüğüm Yamanımın doğmasıyla 2009 yılında ortaya daha iyi bir albüm çıktı Ben hiçbir zaman boş konuşmam Bir şey söylüyorsam bilin ki, mantıklı bir nedeni vardır
Albümde oğlunuzun gülüşü var
Aslında çok planlanmış bir şey değildi Arabadaydık ve Emina Hanım Yaman’ı güldürüyordu Onların o halleri benim çok hoşuma gider Çıkardım cep telefonumu ve kaydettim Sonra, Karizma albümüne Yamaniko’nun gülüşüyle başlamam gerektiğini düşündüm İnsanlar, ‘Bu adam bu sözleri nereden buluyor, kim ona bu sözleri yazdırıyor’ diye sorarlarsa, bu sorunun yanıtını albümün başına koydum
Eşinizin de Adı İntikamdı adlı şarkınızda size vokal yaptı
Emina Hanım stüdyoya gelmişti ve bize dürüm getirmişti Biz dürümlerimizi yerken o da şarkıyı dinledi ve ‘Bunun nakaratı çok güzel olmuş, ben de söyleyeyim’ dedi Biz şaka zannettik ve ‘Sonra sileriz’ diye söylettik Baktık ki, çok güzel oldu ve öyle kalmasını istedik
Bir önceki albümünüzdeki İndir parçası Beşiktaş’a marş oldu Karizma’dan da bir marş çıkar mı?
Bana sorarsanız bu albümden en az beş altı tane hit çıkacak Ateş Et ve Unut, Karizma, Demo, Sörf ve Tash  Sürpriz olarak da Adı İntikamdı diyorum Tabii, kulüplerimiz hangi şarkıyı alır onu bilemem (Gülüyor)
Çok güzel bir kadınla evlisiniz Kıskanıyor musunuz onu?
Kıskanmıyorum demem inandırıcı olmaz Evet kıskanıyorum Ama olması gereken ölçüde tabii ki Zaten benim eşim sınırlarını bilen, olgun bir insan Gözüm bir an bile olsun arkada kalmaz
Eski sevgilileriniz için ‘Döner - pilav’, eşiniz için de ‘Beluga havyarı’ dediğiniz için eleştiriliyorsunuz
Eski ilişkilerim hakkında olumsuz konuşmadım Hepsine saygı duyuyorum ‘Bir zamanlar her akşam döner pilav yiyordum’ dedim Ama bu sözlerimi yanlış taraflara çekmek istediler Buna inananların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum Yani, hayatımda bayağılık vardı Buradaki döner ve pilav sembolik Ben de döneri çok severim Onu bile eleştirme gereği duymuşlar sağ olsunlar (Gülüyor) Emina Hanım’a gelince, evet, benim için zor bulunan ve çok değerli Beluga havyarı  İnsan eşini yere göğe sığdıramıyorsa bunda nasıl bir olumsuzluk aranır anlamıyorum Eşime deli gibi aşığım O benim oğlumun annesi Birçok baba da benim gibi eşine aşıktır Buna itirazı olan mı var? Güler geçerim!
Emina Hanım’la evlendiğinizde onun için ‘Müzik hayatı bitti’ demişlerdi Ama görüyoruz ki eşiniz yeni albüm hazırlığında
Evliliğimiz ikimizin de işine engel teşkil etmeyecek Bu konudaki kararımızı çoktan verdik Emina Hanım bir süre önce kendi ülkesinde iki ödül aldı Bir de klip çekti Yeni çalışmaları da çok yakında çıkacak O, orada bir yıldız ve ben de eşi olarak buna saygı duymak ve destek vermek durumundayım Elimden geldiğince ona yardımcı olmaya çalışıyorum
Bugüne kadar onu beklemişim
Nasıl gidiyor evlilik ve babalık?
Müthiş  Babalık meğer ne güzel şeymiş (Gülüyor)  Hep söylüyorum bir erkek ancak baba olduğu zaman adam gibi adam olduğunu anlıyor Hatta o zaman tam olarak insan olabiliyorsun  Bencilce yaşama gibi bir lüksün olmuyor Şu anda bırakın Mustafa Sandal’ı, benim Mustafa olarak bakmakla yükümlü olduğum bir eşim ve bir evladım var Şu cümleyi kurarken bile sesim titriyor
Yaman’ı ilk kucağınıza aldığınızda ne hissettiniz?
Baba olduğumu (Gülüyor) Nasıl anlatabilirim ki size? Yaman’ı kucağıma aldığımda hüngür hüngür ağladım Niyedir bilinmez ama çok gururlandım Sanki bir tek benim oğlum varmış gibi O an gerçek mi, hayal mi anlamıyorsunuz Yaman’ımı ilk kucağıma aldığımda gözlerine baktım ve ‘Ömrüm boyunca beklediğim şey sendin ey küçük meleğim’ dedim
Oğlunuz en çok ne yapmayı seviyor?
Yaman’ı yüzdürmeye bayılıyorum Tam bir deniz aşığı  Onu doğduğundan beri annesiyle birlikte küvette yüzdürüyorduk Suya alışmasını ve sevmesini istiyordum Ama sanırım biraz abarttım Çünkü bizimki denize girdi mi çıkmak istemiyor (Gülüyor)
Taş gibi babayım
Evlenip çocuk sahibi olduktan sonra meydanın başkalarına kaldığını düşünüyor musunuz?
Benim öyle hırslarım yok İsteyen istediği şarkıyı ve şarkıcıyı dinleyebilir Yeterince dinleyenim ve konserime gelen müzikseverin olduğuna inanıyorum Ayrıca, aile kurduktan sonra hayran sayımda ciddi bir artış oldu
Reklamdaki karakteri ne zaman sinemada izleyeceğiz?
Reklam filmlerinde canlandırdığım karakterler gerçekten büyük ilgi gördü O karakterleri beyaz perdeye taşıyacaktık, hatta hazırlıklara bile başlamıştık Ama önce Mahsun Kırmızıgül’le birlikte yıllardır çekmeyi planladığımız New York’ta Beş Minare için kamera karşısına geçeceğim
Okan Bayülgen hep size takılıyor ‘Mustafa Sandal’ın yağ oranı şu kadarmış’ diye Baba olduktan sonra da size ‘taş gibi baba’ diyebilir miyiz?
Okan yılda üç defa bana laf söylemekten mutluluk duyuyor Onu kendi haline bıraktım  Ben haftanın altı günü egzersizimi yapıyor, beslenmeme dikkat ediyorum Hem kendime hem de işime saygı duyuyorum ki, vücuduma bu denli iyi bakıyorum İstediğim vücut yapısına sahibim Evet, taş gibi bir babayım