Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdestle, fazla, kılınabilir, namaz, vakit

Bir Abdestle En Fazla Kaç Vakit Namaz Kılınabilir

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Abdestle En Fazla Kaç Vakit Namaz Kılınabilir

Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir
Hakkında Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir

Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir

Cevap:

Abdest, namazın ön şartıdır Abdest bozulmadığı müddetçe onunla kılınacak namaz konusunda herhangi bir sayı sınırlaması yoktur Kılabildiğiniz kadar kılabilirsiniz Bununla ilgili bir hadis şöyledir:

Süleyman b Büreyde’nin babasından rivayet ettiğine göre o şöyle demiştir: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem fetih günü bütün namazları bir abdestle kılmış ve mestlerinin üzerine mesh etmiş Ömer kendilerine: “Vallahi sen bugün şimdiye kadar yapmadığın bir şeyi yap*tın” demiş Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de cevaben: “Ben bunu kasten yaptım ya Ömer” buyurmuşlardır (Müslim, Taharet, 86 (277)

Peygamberimizin “ben bunu kasten yaptım” buyurması, bozulmadığı sürece bir abdestle birden fazla namazın kılınmasının caiz olduğunu göstermek içindir

Buhari’de de hem Peygamberimizin hem de Ashab-ı kiramın abdestleri bozulmadığı sürece aynı abdestle birkaç vakit namazı kıldıkları bilgisi yer almaktadır (Bkz: Buhari, Vudû, 54)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com