![]() |
Yetim Ne Deme, Yetim Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetim Ne Deme, Yetim Hakkında BilgiYetim Ne Deme, Yetim Hakkında Bilgi Hakkında Yetim Ne Deme, Yetim Hakkında Bilgi Yetim Ne Deme, Yetim Hakkında Bilgi Ergenliğe ulaşmadan babası ölmüş çocuk ![]() Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki: Yetimlere bâliğ oldukları zaman mallarını verin ![]() ![]() ![]() ![]() Yetimlerin mallarını zulmen (haksız olarak) yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yerler ve yakında alevli ateşe girecekler ![]() Yetimin malına da yaklaşmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Kim şefkat ve merhametle bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu tüyler sayısınca sevâb alır ![]() Müslüman evlerinin en hayırlısı içinde kendisine iyi muâmele yapılan yetimin bulunduğu evdir ![]() ![]() İlâhî! Ben iki zayıfın, yetim ile kadının haklarına tecâvüz etmeyi yasaklıyorum ![]() Dul ve yetimlerin ihtiyâcına koşan, Allah yolunda cihâd edenlerle, gündüzün oruç tutup geceyi ibâdetle geçiren gibidir ![]() Yetîmi kendine yakın tut ![]() ![]() ![]() Her kim kıymetli günlere hürmeten bir yetimin başını okşarsa, Hak teâlâ hazretleri, o yetimin başındaki kıl sayısınca o kimseye nîmet lutfeder ![]() Haksız yere yetîm malı yemek, büyük günâhlardandır ![]() İslâm dîninde yetîmlik, büluğa (ergenlik, evlenecek yaşa gelmekle) sona erer ![]() |
![]() |
![]() |
|